mammor till barn med celiaki del 3
Kellogs hoppar vi över här.
Å andra sidan tillåter vi plockgodis (läser noga på innehållet, använder en ren sked, lär Edvin att ta "högt upp" i lådan, så att kanske inte så många petat på det...)
Jag brukar tänka på den där forskningen (i Bulletinen för något år sen) att man vanligtvis tål upp till 7 smulor (pyttesmulor)utan att skadas. Det tycker jag gör det hela mer hanterligt, att jag inte behöver ha skilda stekpannor (men såklart rengjorda), låter E äta cocosbollar på AXAgryn på barnkalasen. Vi använder bovete ibland, och även om det i sig är glutenfritt så är ju kontamineringsrisken högre med små satser bovete än axas havregryn...
Nånstans måste nog varje familj hitta den balansgång som blir rimlig. Saker som vår familj håller stenhårt på (t.ex. inte använda brödrosten) ses som mindre allvarligt i andra hus. Klurigt. Men så himla svårt är det inte att leva så "rent" som möjligt.