Inlägg från: LeWi |Visa alla inlägg
  • LeWi

    Byta till sambons efternamn trots att man inte är gift?

    Men TS - om ni nu lever ihop, har barn tillsammans och vill ha samma efternamn så känns det ju som att den logiska lösningen är att ni gifter er?
    Ni behöver ju inte ha ett stort kyrkbröllop men efterföljande baluns utan det räcker ju att ni har två vittnen och en tid hos vigselförättare.

    Det finns ju äktenskapsförord man kan skriva om man känner sig osäker...
    Sen har ni båda och barnen en säkrare grund att stå på ifall något tex skulle hända en av er. Såg att ni hade "en rad olika orsaker att inte gifta er"...
    Men jag förstår ärligt talat inte varför det skulle vara något problem?


    I reject you reality and substitute my own.
  • LeWi
    Musslan skrev 2007-10-23 17:19:41 följande:
    Ärligt talat! Här skriver man en liten fråga och vill ha lite respons på vad andra tror om ämnet. Och visst, jag har fått en hel del tips och råd! Tack så jättemycket alla ni som bidragit! Men jag har även fått många svar av typen "Jag fattar ärligt talat inte hur du tänker"... Varför gör man sig besvär att svara i en tråd om man bara tänker ifrågasätta TS?Jag vet självklart att enklaste sättet att få hans namn är att gifta sig. Men det FINNS faktiskt skäl till att vi inte vill det. Jag kan inte skriva om de skälen här, det skulle ta timtal och det är ganska ointressant och hör inte hit. Min fråga gällde bara namnändring, inte "giftermål eller inte giftermål", jag behöver inte hjälp med att avgöra om vi ska gifta oss eller inte.Jag har kontaktat PRV och de säger att det borde vara okej med detta namnbytet. Jag ska skicka in ansökan samt medgivanden imorgon, samt betala avgiften. Sedan får vi se hur det går.Tack för hjälpen allihopa!!
    Om jag ställde frågan "Hur bär jag mig åt för att klia mig på ryggen med näsan?" så skulle jag inte förvänta mig annat än att folk i sin tur undrar "Men, varför inte använda handen?"...
    Och eftersom jag inte kan komma på ett enda skäl i världen att inte gifta mig med den jag planerar att leva med och skaffa barn med så undrar jag ju såklart vilka dessa skäl skulle vara.
    Hoppas allt ordnar sig med namnbytet!
    I reject you reality and substitute my own.
Svar på tråden Byta till sambons efternamn trots att man inte är gift?