Recept med älgkött?
HJÄLP! Det ligger en älg i frysen!
Delad i olika bitar eller mald till färs. Som gammal vegetarian blir jag förskräckt av allt kött! Och vad ska jag tillaga?? Alla recept mottages tacksamt!!
HJÄLP! Det ligger en älg i frysen!
Delad i olika bitar eller mald till färs. Som gammal vegetarian blir jag förskräckt av allt kött! Och vad ska jag tillaga?? Alla recept mottages tacksamt!!
Du kan följa ett recept för nöt,det går lika bra,så brukar jag göra!
Porterstek!!!
1½ kg älgstek, bryn runt om
8 dl sky (steksky utspädd med vatten)
2-3 köttbuljongtärningar
knappt 1 dl kinesisk soya
1 tsk torkad timjan
2 stora vitlöksklyftor
1 stor gul lök, i bitar
6 enbär
6 korn svartpeppar
½ dl svart vinbärssaft, outspädd
1 flaska porter
Koka 1½-2 timmar.
Red med mjöl och smör.
Häll i 2 dl grädde.
Servera med kokt potatis eller potatisgratäng.
Sååååå gott!
Här finns en massa älgrecept!
web.telia.com/~u40302978/receptalg.htm
Älgfärs är jättegott. Passar lika bra till sås som till smaskiga biffar. De fetaostinbakade älgfärsburgarna som fanns i länkad receptsamling verkar smaskens!
ÅH, tack snälla för hjälp!
Nu känns det genast lättare med matlagingen! Ikväll blir det "Maggans älggryta" från Atamons länk
Fortsätt gärna att komma med recept! Finns kanske fler som blivit med älg såhär års...
Tack än en gång!
Man behöver inte ha recept med just "älg"
jag gör all kött & köttfärs mat på älg. Även om det står nötfärs i receptet
Niinaaa skrev 2007-10-22 15:57:33 följande:
älgskav mums mums
Ja jag gör då allt på älgfärs. men är man inte van så kanske det är svårare
viltgryta
800 g grytbitar av älg eller rådjur
1 dl olivolja
3 gula lökar
2 klyftor vitlök
0,5 dl tomatpuré
0,5 tsk kanel
0,5 tsk timjan
2 lagerblad
5 dl rött vin
250 g svamp som champinjoner, kantareller eller ostronskivling
Salt och vitpeppar
cirka 1 msk maizena
0,5 dl vatten
Bryn köttet i en het stor gryta, gärna gjutjärn, i olivolja i 5 minuter. Hacka en lök och pressa vitlök samt tillsätt dem med tomatpuré, kanel, timjan, lagerblad samt lite salt och vitpeppar. Stek vidare i någon minut. Häll på vinet och låt det koka in. Späd sedan med vatten så att köttet hela tiden är täckt. Koka i en timme. Smaka på köttet om det är mört. Annars kokar du längre. Klyfta de två sista lökarna och rensa och dela svampen grovt. Tillsätt till grytan och koka 10 minuter till. Red med maizena utrört i kallt vatten. Smaka av med salt och vitpeppar samt eventuellt lite socker.
Wokat älgkött
Ingredienser
portioner Uppdatera
400 g strimlat älgkött
100 g små broccolirosor
morötter
orange och gul paprika
rödlök
lökblast
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 finhackad chili
2 msk sesamolja
färsk koriander
ev hackade rostade cashewnötter
Woksås:
2 tsk riven ingefära
1 dl söt soja
2 msk japansk soja
1 dl grönsaksbuljong
1 msk maizena
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till woksåsen.
Häll sesamolja i wokpannan, woka köttet med vitlöken. Tillsätt broccolin och morötter, chili. Fortsätt med lök och paprika, woka klart.
Häll på woksåsen, låt koka in något.
Servera i djupa skålar med färsk koriander och hackade jordnötter