• LAA
    Äldre 25 Oct 14:36
    43076 visningar
    772 svar
    772
    43076

    Varför klä sin pojk i tjejkläder????

    Jaha och? Vad skiljer små flickor och små pojkar åt? En korv på ca 5 cm. Samma kläder borde funka tycker jag.

  • LAA
    Äldre 25 Oct 15:01
    #54

    Skillnaderna mellan individer av samma kön är större än mellan könen, så det funkar inte som argumentation för eller emot vissa plagg, intressen, yrkesval etc. Varför överdriva olikheterna? I så fall skulle vi ju kunna rota fram IFK-tröjor till barn med göteborgsk bakgrund, samekläder till norrlänningarna eller varför inte lite gula stjärnapplikationer till judiska barn, om vi nu ändå ska understryka den fullständigt onödiga kategoriseringen av barnen genom klädseln. Fast det kanske sticker i någons ögon...

  • LAA
    Äldre 25 Oct 15:05
    #60

    Om ett par decennier tror och hoppas jag att vi skrattar lite förläget åt den här diskussionen precis som vi gör när vi idag läser att det gjordes forskningsresor för att ta reda på "huruvida negern har en själ", och liknande galenskaper.

  • LAA
    Äldre 25 Oct 15:48

    Innan industrialiseringen hade alla småbarn kolt. Ungefär som klänning, alltså, fram tills de var 4-5 år sådär. Sedan började kläderna tillverkas i fabriker och säljas i affärer och vips så fanns där ett kommersiellt intresse. Självklart går det åt mer kläder och säljs mer kläder om 50% av potentiella återanvändare till begagnade kläder faller bort.
    Om det nu var så "naturligt" med det ena eller det andra skulle det inte dröjt så länge med differentieringen.

    Detta sagt med ett par herrpyjamasbyxor på mig.

Svar på tråden Varför klä sin pojk i tjejkläder????