• Rusty

    Varför klä sin pojk i tjejkläder????

    Om vi säger så här istället:
    Vaför lära sina barn att man får reta den som inte är klädd exakt som alla andra?

    Om det inte fanns en massa tråkiga vuxna med en massa åsikter om vad barn "borde" gilla (baserat på deras könsorgan och inte deras personlighet), eller om dessa tråkiga vuxna åtminstone kunde låta bli att sprida fördomarna vidare till sina barn, så skulle det ju inte vara ett "problem" när en liten kille vill ha rosa och glitter. Mer glitter åt alla som vill, tycker jag!

  • Rusty

    Bempa,

    Du tycker inte att det är lite orättvist att det är olika regler för barnen? Att flickan får ha vad hon vill på sig men inte pojken?

  • Rusty
    ludenben skrev 2007-10-25 14:50:23 följande:
    små fysiska skillnader?? det är stor skillnad på män och kvinnor, särskilt i vuxenlivet. Men varför är det negativt?? jag är olik min sambo som är man och jag är stolt över att va kvinna. inget jag försöker dölja genom att klä mig manligt... det man får lära sig som barn, det är de värderingar man tar med sig i vuxenlivet.
    Det är inget negativt alls med skillnader. Tvärtom. Därför reagerar jag på när folk hävdar att alla kvinnor måste vara på ett visst sätt och alla män på ett annat. Kan inte alla få vara dem de är bara?
  • Rusty

    Eva och Nadjas mamma skrev 2007-10-26 08:21:26 följande:


    Jojo, men hur ska vi få bort det då? Det är en jättelång procedur och man måste börja ändra på de personer som kan tänkas bli förebilder för barnen. Alltså måste vi rensa bland barnprogrammen och det mesta som visas för barn på tv. Det är oftast tv-programmen som bildar förebilder för barnen. Sen måste vi vuxna börja klä oss i unisex kläder eftersom de äldra barnen vill vara som de vuxna och småbarnen tar efter de äldre barnen.Jag känner att allt detta besvär är väldigt, väldigt mycket besvär för nåt som egentligen inte är ett så stort problem.Och jag som vuxen kommer att fortsätta att klä mig feminimt eftersom jag passar bäst i det.
    Jag tycker inte att nån skall behöva ändra på sig. Varken du eller "alla som kan tänkas vara förebilder" eller killar som vil ha rosa och glitter. Jag tycker inte att man skall jobba på att ändra på alla utan för att alla skall få vara som de är. Och ett bra första steg är väl att vuxna människor kan vara lite vuxna och toleranta och låta barn ha vilka kläder de vill på sig utan att förfasas och kommentera att det är "fel"!
Svar på tråden Varför klä sin pojk i tjejkläder????