• ludenben

    Varför klä sin pojk i tjejkläder????

    Det finns så mycket kläder i alla möjliga olika modeller. Varför ska man utsätta sitt barn för sån mobbingrisk bara för att man ska så envetet försöka bevisa att man skiter i könsroller och att man är för jämställdhet?? Det finns väl så många andra sätt att kämpa för män och kvinnors lika värden i samhället. Fattar inte varför man ska försöka utplåna bilderna av kvinnan och mannen. Vi är olika så är det bara. Men bara för att vi är olika betyder det inte att vi har olika värde. Kämpa med att höja kvinnans status i samhället genom att ta fram det possitiva hos oss och i stället för att göra barnen till provdockor.

  • ludenben
    Rusty skrev 2007-10-25 14:43:55 följande:
    Om vi säger så här istället:Vaför lära sina barn att man får reta den som inte är klädd exakt som alla andra?Om det inte fanns en massa tråkiga vuxna med en massa åsikter om vad barn "borde" gilla (baserat på deras könsorgan och inte deras personlighet), eller om dessa tråkiga vuxna åtminstone kunde låta bli att sprida fördomarna vidare till sina barn, så skulle det ju inte vara ett "problem" när en liten kille vill ha rosa och glitter. Mer glitter åt alla som vill, tycker jag!
    Självklart ska man jobba på att lära sina barn att man inte får retas. Vad jag menar är att man inte ska bestämma på det sättet att pojkar minsan ska gå i rosa för det är min politiska uppfattning. Vill pojken ha det själv är det ju inget problem men min pojk vill absoult inte ha det så varför skulle han?? vill han leka med dockor får han men det är inget jag prackar på honom. Jag följer hans signaler i stället för att låta mina politiska värderingar gå ut över honom.
  • ludenben
    blipblop skrev 2007-10-25 14:45:59 följande:
    Bara för att vi är olika behöver vi väl inte förstärka dessa små fysiska skillnader genom att begränsa oss gällande kläder?
    små fysiska skillnader?? det är stor skillnad på män och kvinnor, särskilt i vuxenlivet. Men varför är det negativt?? jag är olik min sambo som är man och jag är stolt över att va kvinna. inget jag försöker dölja genom att klä mig manligt... det man får lära sig som barn, det är de värderingar man tar med sig i vuxenlivet.
  • ludenben
    Morbid Mistress skrev 2007-10-25 14:51:36 följande:
     Likheterna är betydligt större än skillnaderna.
    klart, vi är alla människor jag har ett annat tankesätt. Det är att vi är man och kvinna för att vi ska bla komplettera varandra. Jag ser inget negativt i det. Jag trivs jättebra som kvinna och jag känner inte att jag behöver klä mig i manliga boxershorts för att det ska va jämställt. Jag är för samma rättigheter till båda könen. Att få vara olika kön med samma rättigheter. Inte ett och samma kön liksom. Jag klär min pojk i det han trivs med och det som passar honom. Rosa pike okej men en rosa kjol. Nej det är för tjejer.
  • ludenben

    min son skulle då aldrig få gå i tjejkläder... det gör ju oftast inte vuxna män heller så varför tvinga på barnen dessa idéer att jämställdehet skulle sitta i kläderna.Jämställdhet finns i huvudet. I tankarna, i betéendet och i hela ens värderingar. Man ska lära barnen att alla är lika mycket värda oavsett kön. Fattar inte hur sånna värderingar kommer in i barnens huvud bara för att man klär klär dem i motsatta könets kläder. Jag lär i allafall min son att vi är olika men lika bra var och en på sitt sätt.

  • ludenben
    palmblad skrev 2008-01-23 07:32:58 följande:
    Och hur definierar du tjejkläder då? Röda byxor? En katt på tröjan? Om sonen vill ha en rosa tröja då?
    tja... det som hänger på tjejavdelningen kanske... om du går in i en affär typ lindex eller nån och frågar efter flickavdelningen och de visar dig dit så är de de kläderna jag menar. Förtydligar mig: klänningar, blusar, tröjor med tex barbie eller prinsessor på, glitter och spets, kjolar osv... trodde alla visste vad tjej/killkläder såg ut.

    folk verkar blanda ihop begreppen klädmodell/färg. En kille kan visst gå i rosa. Rosa skjorta eller tröja sött i killmodell. Det betyder inte att det är en tjejtröja/skjorta. Min pojk får inte gå till dagis i det som jag räknade upp från flickavdelningen. Om han inte klär ut sig förståss. Lek är lek och i leken kan man vara vad som helst men ut till dagis, affärer, hem till andra osv när man inte leker då är det vanliga kläder som gäller. samma sak om jag hade en dotter. Inte ville jag klä henne i boxershorts, skjorta av killmodell eller andra typiska killkläder. Jag går ju inte i sambons boxershorts så för mig blir det inte naturligt om jag inte själv kan lleva som jag lär.
  • ludenben
    Bonanza skrev 2008-01-23 09:25:59 följande:
    Går inte du i typiska killkläder? Har du aldrig skjorta på dig? Du äger inga byxor? Du har aldrig haft en kavaj? En väst - som är så modernt? Det är inget du någonsin har haft? Märkligt i såna fall.
    typiskt är att folk jämt ska överdriva... aldrig vara lagom eller använda sunt förnuft. antingen strikt det ena eller strikt det andra. vad jag försökte säga vr att jag vill att han ska passa in i samhället och jag är inte sån att jag ser allt svart eller vitt. det är okej för tjejer att ha byxor... jag köper de på tjejavdelningen i tjejmodell. Men folk har så lätt för att se det de vill se... byxor ska bara vara byxor av killmodell eller... men vart ser du en tjol i killmodell?? kom inte med kilt för det tillhör inte vår kultur. inge vi har här och det är sytt för att vara ett mansplagg.
  • ludenben
    62a skrev 2008-01-23 09:27:59 följande:
    Ludenben, har du aldrig köpt jeans? Är du säker på i så fall att du aldrig köpt jeans av "killmodell"???? Du är ute och cyklar helt med ditt resonemang. Själv har jag medvetet handlat jeans på killavd till min dotter, för många tjej-jeans på lätt-tillgängliga (typ Lindex, HM etc) barnklädesaffärer har inte den rörelsevidd som lekande barn behöver. Och köpte en tunn skjorta av killmodell i somras som skyddade finfint mot solen men ändå inte för varm.
    ute å cyklar för att man inte tycker som du. Du har mycket att lära dig. jag tycker absolut inte att du själv är ute å cyklar för att vi har olika åsikter. Jag pratar om att jag inte vill att min son ska gå klädd tjejigt och det står jag för. Men vi gör alla olika eller. Folk här har svårt att använda det sunda förnuftet och kolla på kläderna. Minsambo har jeans och det har jag med. Men jag har inte samma modell som han. Hans är ju lite rakare än mina eftersom tjejer har höfter. De är inte sydda på samma sätt. När jag handlar till min son ser jag var som är sytt för vem, inte just vad det är för typ av av kläder ex jeans. För mig sitter inte jämställdhet i kläderna. Man är inte ett dugg mer jämställd för att man försöker utplåna och förneka att vi är olika. Jämställdhet för mig är att kämpa för lika rätt till lika lön, kvinnan ska inte ha en lägre status i samhället bara för att hon är kvinna. Man kan vara olika men ändå lika värda. Kläder blir en sån petitess och jag kan inte sätta in i ett samanhang varför killar måste ha tjejkläder för att man ska bevisa att alla kan minsann gå hur som helst vilket kön man än har. Man behöver inte vara mindre värd bara för att man går klädd feminint och maskulint.
  • ludenben
    Bonanza skrev 2008-01-23 09:43:30 följande:
    Nu förstår jag inte? Har alltså din dotter större höfter än din son och därför behöver de olika jeans? Jag kanske är korkad, men i min värld har så små barn likadana kroppar.Det är faktiskt du som är ute och cyklar. Förr var byxor förbjudet för tjejer. Då fördes samma diskussioner som förs idag angående pojkar och klänningar. Det är absurt att vi inte lär oss! Tjejer fick börja ha byxor - jorden gick inte under. Vi födde inte mindre barn, vi blev inte könlösa, vi blev inte sexuellt förvirrade. Det gick toppen! Det vore urbota korkat att tro att det inte skulle bli likadant om pojkar fick tillträde till de mer "flickiga" kläderna! Ni som tycker att klänningspojkar är så fasansfullt och hemskt nu - känn er stolta! Ni delar åsikter med de som vägrade låta tjejer ha byxor!
    jag skrev min sambo eftersom jag skrev att vi inte har samma kläder trots att vi har jeans bäggetvå.
  • ludenben

    Förtydligar mig. vill leva som jag lär. jag har inte killkläder och sambon har inte tjejkläder. Men eftersom det var nån som undrade om jag inte har byxor var jag ju tvungen att skriva att det finns byxor i tjejmodell. Jag kollar på kläderna, barn som vuxenkläder. På modellen och kollar på vem det passar till. är det jeans till tjejer sytt i tjejmodell är det för tjejer. Är det sytt i killmodell är det för killar. svårare än så är det inte.

  • ludenben
    ludenben skrev 2008-01-23 09:50:28 följande:
    Förtydligar mig. vill leva som jag lär. jag har inte killkläder och sambon har inte tjejkläder. Men eftersom det var nån som undrade om jag inte har byxor var jag ju tvungen att skriva att det finns byxor i tjejmodell. Jag kollar på kläderna, barn som vuxenkläder. På modellen och kollar på vem det passar till. är det jeans till tjejer sytt i tjejmodell är det för tjejer. Är det sytt i killmodell är det för killar. svårare än så är det inte.
    tillägger, barnkläder man får ju kolla på hela plagget. Även om barn inte har olika form på kroppen men de är ju olika. De växer upp till att bli olika. Nu är inte jag religiös men vi är ju faktiskt skapade till man och kvinna. sen som nån skrev "din dotter" Ni läser för fort utan att reflektera vad jag skriver. Jag skrev "om jag hade en dotter" sen var det insatt i ett samanhang.
  • ludenben

    vad ni blir exhalterade. Jag gör som jag gör. jag håller med ts. Min åsikt... tycker bara det är synd att folk inte får ha sin åsikt utan att andra ska tycka att man är ute å cyklar eller att man inte förstår. I sverige har vi väl åsiktfrihet eller?? Det är väl det som är meningen med forum? Om andra klär sina pojkar i flickkläder tycker jag att det ser otroligt fånigt ut men skulle inte drömma om att försöka få andra att klä sina söner som jag gör. Intressant däremot att höra varför folk tycker si eller så, dock bara intressant att höra från dom som kan inse att man tycker olika för det är bara då man kan lära sig att se saken från andra perspektiv. Jag har hela tiden pratat om varför jag inte vill klä min son på ett visst sätt inte att andra måste göra som jag annars är de ute å cyklar. Nu ska jag käka frukost å lämna tråden. Föredrar nåt seriösare

Svar på tråden Varför klä sin pojk i tjejkläder????