• Birry

    Varför klä sin pojk i tjejkläder????

    Jag tycker att det är sorgligt att kläder som är "jättesöta" på Alice blir "hemska" på Marcus! Vad är skillnaden egentligen?? (En korv på 5 cm som nån skrev! )

    Jag tycker att kläderna som TS beskrev låter hiskeliga, BÅDE för en kille och en tjej, men om min son (eller eventuell framtida dotter) önskar ha på sig detta när han/hon är stor nog att välja är det nog bara att böja sig, i alla fall vill jag inte hindra barnet för att det har "fel" kön...

    Tror inte att Marcus (i TS) blivit påtvingad dessa kläder, troligare hade han valt dem själv,men kanske hade något annat barn i gruppen kläder på sig som är "typiska för könet" som var påtvingade för att det var fotodags ? (Bara en fundering, hoppas ni fattar vad jag menar)

  • Birry
    ludenben skrev 2007-10-25 14:42:10 följande:
     Varför ska man utsätta sitt barn för sån mobbingrisk bara för att man ska så envetet försöka bevisa att man skiter i könsroller och att man är för jämställdhet?? 
    Det kan ju också vara så att barnen själva skiter i könsrollerna och önskar sig de kläder de tycker är fina... (Vilket jag tror är det vanligaste, för de flesta förädrar är nog ense om att det är svårt att tvinga på barn kläder som de inte vill ha...) Vilket jag tycker bevisar att barnen själva inte tycker att mobbningsrisken är så stor utan mer ett vuxenpåhitt...
    ludenben skrev 2007-10-25 14:46:52 följande:
    Självklart ska man jobba på att lära sina barn att man inte får retas. Vad jag menar är att man inte ska bestämma på det sättet att pojkar minsan ska gå i rosa för det är min politiska uppfattning. Vill pojken ha det själv är det ju inget problem men min pojk vill absoult inte ha det så varför skulle han?? vill han leka med dockor får han men det är inget jag prackar på honom. Jag följer hans signaler i stället för att låta mina politiska värderingar gå ut över honom.
    Jag tror att en anledning till att din pojke och många andra pojkar inte vill ha rosa är för att de känner av vad deras föräldrar tycker om saken. Man behöver inte säga rakt ut vad man tycker för att det ska gå fram... (Gäller även lek med bilar/dockor)
    Bempa skrev 2007-10-25 14:45:15 följande:
    Mina barn har aldrig hört mig reflektera över sånt här, det gör jag med er, inte med dom!
    Se ovan. Du behöver inte säga rakt ut vad du tycker, det räcker med att du blir lite stel inför en docka/rosa tröja så har meddelandet gått fram. Om barn bara lärde sig vad vi sa till dem skulle det vara ganska enkelt...
  • Birry
    Bempa skrev 2007-10-25 14:56:37 följande:
     Om man har en son som vill ha trosor o bh, ska man tillåta det också? (extremt kanske, men jag är nyfiken på hur ni ser på det också)
    Självklart! Varför ska jag som förälder hindra mitt barn? Det kan ju faktiskt vara så att just min som är transsexuell (kan ju visa sig tidigt) och fy vad jag skulle skämmas om jag försökt förtrycka denna (medfödda!!!!) sida hos honom! Det är ju som att tvinga en vänsterhänt att skriva med höger hand eller be en döv att lyssna på vad man säger. Typ.

    Eller så är han bara nyfiken och då får han väl vara det. Vad skulle kunna ske?
  • Birry
    Bempa skrev 2007-10-25 14:59:40 följande:
    Jag blir inte stel, Kanske ska tillägga att min son fick en barnvagn o en docka när han var liten, för det ville han ha. Han leker fortfarande med dockor ibland tillsammans med syrran. Kan tom tycka att det är skönt eftersom det är mycket vapen mm för han annars
    Tror du ja, (att du inte blir stel) men det är svårt att dölja vad man känner inför något, men gör du det till 100% är det bara att gratulera! Att pojkar får dockor (o dyl) är ingen garanti för att de uppmuntras att leka med dem lika mycket som med de "typiska pojkleksakerna"...
  • Birry
    LAA skrev 2007-10-25 15:05:40 följande:
    Om ett par decennier tror och hoppas jag att vi skrattar lite förläget åt den här diskussionen precis som vi gör när vi idag läser att det gjordes forskningsresor för att ta reda på "huruvida negern har en själ", och liknande galenskaper.
    Det hoppas jag med!!!
  • Birry
    almn skrev 2007-10-25 15:09:23 följande:
    Men, nä, JAG tror att det ligger något i att föräldern vill få fram något genom att kläsin pojke i tjejkläder.
    Jag tror att det enda föräldrarna möjligen vill signalera (men förmodligen är det ingen signal alls!) är att de är tillräckligt bra föräldrar för att låta barnet själv avgöra vad han/hon tycker är snyggt oavsett färg och form. Man "kan inte" tvinga på en femåring nåt den inte vill ha, ffa inte om det är något som vissa uppfattar som "kontroversiellt".
  • Birry
    lia76 skrev 2007-10-25 15:12:57 följande:
    Det här är säkert en fas de går igenom. Bara för att de klär sej i tjejkläder betyder inte att det hellre vill vara en tjej eller vill ha tjejkläder framöver.Låt barn klä sej som de vill... de är ju bara bra
    Håller med om det du skriver! Vill bara tillägga att OM det nu inte är en övergående fas så kan det vara de första tecknen på transsexualitet (att man hellre vill _vara_ tjej) och då är det 1000 ggr bättre för det barnets psykiska utveckling om det inte blir hindrad eller "fyad"... Bara en tanke!
  • Birry
    Morbid Mistress skrev 2007-10-25 15:16:11 följande:
    Varför ska man klä små flickor helt i rosa innan de har något att säga till om?
    Hear hear!!!
Svar på tråden Varför klä sin pojk i tjejkläder????