• Miss Lau

    Varför klä sin pojk i tjejkläder????

    Har inte läst tråden men jag är en sån mamma som köper de kläder jag tycker är fina, sen vilken sida i affären de hänger på struntar jag helt i. Mina söner har också varit klädda i "tjejkläder" och jag ser inget konstigt med det. Tycker det är betydligt konstigare och sorgligare att begränsa sitt barn med att dela upp kläder för resp. pojkar/flickor.  För vad är det då mer man tar från sina barn pga att de fötts med "fel" kön?

     

  • Miss Lau
    Eva och Nadjas mamma skrev 2007-10-25 19:53:57 följande:
    Och visst kan väl era söner få ha flickiga kläder om de vill, men tyvärr ökar ju risken att de kommer att utsättas för trakaserier och om ni föräldrar vill ta den risken så är det ju upp till er.
    Så våra söner ska låta bli att klä sig som de vill för att ni inte klarar av att alla inte är lika?  Det är ju era barn som retas och tycker det är konstigt!
  • Miss Lau

    Alltså, att pojkar ska få vara pojkar och flickor flickor det håller jag med om helt och hållet (ingen vill väl att barnen ska byta kön?).  Men jag har aldrig förstått vad som gör att pojkar bli mindre pojkar med rosa kläder, glitter etc. Exakt vad i det är det som gör pojkarna till mindre pojkar?

  • Miss Lau
    Eva och Nadjas mamma skrev 2007-10-26 08:48:33 följande:
    De är fortfarande pojkar. Flickpojkar skulle man väl kunna kalla dom för.
    Men det här tramset om att "pojkar ska vara pojkar" kommer ju alltid upp, och jag undrar hur de blir mindre pojkar för att de har en viss sorts kläder på sig. I min värld är en pojke en person med snopp. Och snoppen den sitter såvitt jag vet kvar även om man klär på honom en klänning. Och flickpojkar, varför ett sånt ord? Är det för att de inte är "riktiga" pojkar i dina ögon?
  • Miss Lau
    tröllkäringa skrev 2007-10-26 09:26:00 följande:
    JAG tycker att det är för att rosa är för mig en tjejfärg och även glitter och glatter.
    Ja att du tycker det förstod jag. Men varför skulle det vara synd om pojkar som har kläder som DU tycker är för flickor. Är det synd om dina barn om de har kläder som jag tycker är fula? Jag tycker inte det.
Svar på tråden Varför klä sin pojk i tjejkläder????