• Bonanza

    Varför klä sin pojk i tjejkläder????

    Bling1975 skrev 2007-10-25 15:36:52 följande:
    Jag tycker inte heller att vi vuxna klär oss så olika. Min garderob är rätt lik min mans med undantaget att han har mer färg i sin och jag har lite mer svart. Jag har aldrig mött en vuxen kvinna som bara har "flickfärger" eller en vuxen man som bara har "pojkfärger" men jag har sett flera bebisar som ser ut så. Vuxna klär sig oftast i färger som passar deras egna färger. jag ser till exempel ut som en gris i rosa med klär i turkost. Min man är finast i mörkrött och brunt men ser sjuk ut i grönt. Olika avdelningar är helt onödigt för barn. De har inga bröst, midjor och höfter att ta hänsyn till utan deras kroppar är rätt lika i formen.Enda anledningen till att ett barn skulle bli retat för flick/pojkkläder är ju att de andra barnens föräldrar har lärt sina barn att det är fel. Jag skulle bli jätteglad om de föräldrarna kunde sluta med det.
    LAA skrev 2007-10-25 15:48:50 följande:
    Innan industrialiseringen hade alla småbarn kolt. Ungefär som klänning, alltså, fram tills de var 4-5 år sådär. Sedan började kläderna tillverkas i fabriker och säljas i affärer och vips så fanns där ett kommersiellt intresse. Självklart går det åt mer kläder och säljs mer kläder om 50% av potentiella återanvändare till begagnade kläder faller bort. Om det nu var så "naturligt" med det ena eller det andra skulle det inte dröjt så länge med differentieringen. Detta sagt med ett par herrpyjamasbyxor på mig.
    Ja, nu behöver vi ju kanske inte diskutera något mer? Dessa vettiga inlägg förklarar så bra och sakligt hur landet ligger.

    (Min son har långt, lockigt hår och skulle utan tvekan välja en rosa overall om han fick välja helt fritt. Vilket han brukar få, men det är så opraktiskt med rosa overall att vi funderar på att gå över hans huvud den här gången)
    Underbara älskade...
  • Bonanza

    Men om barnet vill ha såna kläder då? Jag förstår inte vad felet är? Vad är det för fel på min son som har lockigt hår ner till axlarna, en rosa mössa och rosa skor - och idag ett par gröna byxor med lite blommor som det är glitter på. Han tycker att han är fin. Jag tycker att han är fin. Han har massor av kompisar på förskolan, är inte retad alls.

    Så berätta gärna - vari ligger felet?


    Lillstrumpa82 skrev 2007-10-25 17:00:47 följande:
    Jag läser och läser... Men förstår ändå inte... Nej, inte tänker jag sätta en klänning på min son(om jag skulle få en), eller rosa byxor med glitter på... Det finns så mycket kläder som inte är tydligt "flickiga", så nog skulle jag kunna hitta fina kläder ändå.Jag skulle heller inte vilja dela min garderob med min sambo, skulle inte vilja se honom i mina klänningar eller några andra "tjejiga" kläder heller
    Underbara älskade...
  • Bonanza

    Inte så jäkla omanligt: web.telia.com/~u31532661/bilder/storkilten.jpg


    Eva och Nadjas mamma skrev 2007-10-25 19:53:57 följande:
    Jag skulle inte heller vilja se min man i kjol. Det är väl ändå inte konstigt? Alla har vi väl vår syn på manligt resp. kvinnligt och just kjol tycker jag är ultrafeminimt. Och jag vill ha en manlig man. Skulle bli ruggigt avtänd om han gick med kjol. Men valet är ju självklart hans. Och visst kan väl era söner få ha flickiga kläder om de vill, men tyvärr ökar ju risken att de kommer att utsättas för trakaserier och om ni föräldrar vill ta den risken så är det ju upp till er.
    Underbara älskade...
  • Bonanza

    Ja, stackars unge som får se ut som han vill. Rena barnmisshandeln.


    enlitenbitkaka skrev 2007-10-25 20:56:11 följande:
    Kalla mig dömande, kalla mig enkelspårig eller vad ni nu vill...men en ev. son kommer INTE få gå klädd så! En rosa tröja? Visst! Rosa sneakers? Självklart! Rosa slingor i det nyklippta håret? Japp! Men inte allt på en gång!! Stackars unge! Tydligt att hans päron ska va "jämnställda"...
    Underbara älskade...
  • Bonanza

    Enda anledningen till att min son skulle bli retad för sina kläder, är för att föräldrar som du har lärt sina barn det! Kom inte och skyll på oss!!

    Och jag sitter här i mina mjuksbyxor och gröna tröja. Min man sitter bredvid i sina mjukisbyxor och röda tröja. Inte är han täckt i monster och mörkt, och jag i rosa och gullegull? Nej, för vuxenvärlden är mycket mer könsneutral än barnvärlden. Skrämmande nog!


    Meli skrev 2007-10-27 20:29:30 följande:
    Jag tycker det är för djävligt att mixtra med barnen. Man får ju börja med sig själv, de vuxna i familjen. Varför inte bara byta garderob en vecka, eller enbart köpa könsneutrala kläder till sig själva. Ut med snygga klackskor och manliga arbetsbyxor (älskar Men exprementera inte med barnen, de har det tufft nog ändå med att bara hitta sig själva och finna sig tillrätta i de stora barngrupperna som finns. och har ni glömt hur ELAKA barn kan vara??
    Underbara älskade...
  • Bonanza

    Nej, och min son går inte till dagis i klänning. Hade min man velat ha kjol hade han haft det, hade min son velat ha klänning skulle han få det?

    Och fakta kvarstår, om inte de med dina åsikter förmedlade sina tankar till barnen, hade inte en kille i klänning blivit retad. Förr hade män klännin. Förr fick inte kvinnor ha byxor. Tiderna förändras!


    Meli skrev 2007-10-27 20:48:36 följande:
    Bonanza Jag har aldrig lärt mina barn det, eller ens haft en sån diskussion, eftersom jag tycker hela den här klädnojan är så löjlig. Men barn lär sig vara elaka och retas ändå, så är det. Och jag tycker fortfarande att de vuxna som tycker som du, ska vara förebilder och gå ut i det andra könets kläder, istället för att fega ur och låta barnen göra det åt dem.Och myskläder hemma, och en röd tröja, det är väl ändå ite samma sak eller. Frågan är om din man går till jobbet i en typisk kvinnotop och kjol till, eller inte.
    Underbara älskade...
  • Bonanza

    Men herregud, vem är samhället om inte du och jag och alla andra? Hade inte de vuxna haft en märklig åsikt, hade inte barnen haft dem. Sen ÄR det så att barn tar efter sina föräldrar främst, det finns det massor av forskning på. Men visst påverkas de av samhället i stort, men enda anledningen till att ett barn skulle reta mitt barn är att det barnet har lärt sig det av det vuxna samhället - som består av människor med era åsikter!!

    Och vuxna har olika modeller på kläderna eftersom vi har olika former på kropparna. Det har inte barn!


    Eva och Nadjas mamma skrev 2007-10-27 21:12:21 följande:
    Bonanza, vad har du för syn på dina barn??Tror du att alla deras egenskaper kommer från dig?? Tror du verkligen att dina barn inte tar in andra uppfattningar och syn än det som du lär dem? Det spelar ingen roll om man ältar och ältar med sitt barn om att man aldrig får retas(visst är det bra att älta det) men det utgör ändå ingen garanti för att du inte får ett retande barn.Barn formas inte enbart av sina föräldrar utan av hela samhället.
    Underbara älskade...
  • Bonanza

    Alltså, även om man är emot mobbning, lär man sina barn att "killar kan inte ha rosa och glitter" och då får barnen en anledning att retas. Det ligger inte i barns gener att se rosa på pojkar som något märkligt, det är något de lär sig av oss vuxna. Vuxna med era åsikter.


    Eva och Nadjas mamma skrev 2007-10-28 08:55:49 följande:
    Med era åsikter??? Vilka åsikter syftar du på? Jag är emot all typ av mobbning.
    Underbara älskade...
  • Bonanza

    Ja, och det är vi vuxna som sätter normen. Vad är det du inte förstår? Lär man sina barn att killar inte kan ha rosa, så är man orsaken till problemet, varesig man vill eller inte.


    Eva och Nadjas mamma skrev 2007-10-28 09:02:55 följande:
    Det som ligger i vissa barns gener är väl att retas för det som avviker från normen. Det här med tjej och killfärger är ju bara en av alla modegrejer som finns och det har blivit onormalt med killar i kjol. Det är inte det som jag är emot utan snarare att man ska behöva bli retadför att man inte följer normen.
    Underbara älskade...
  • Bonanza

    Jo, jag tycker att det är fel att det finns en norm. Jag tycker att det är trist att killar i rosa, invandrare, homosexuella, rödhåriga och tjocka ska retas för att de inte följer den norm vi har i samhället! Vit, smal, söt, hetero och klädd i rätt kläder - är det så man ska behöva vara för att duga?


    Eva och Nadjas mamma skrev 2007-10-28 09:06:31 följande:
    Det är inte fel att det finns en norm, utan det är fel att man blir retad för att man inte följer normen. Ser du skillnaden? Och jag har inget problem, det är det du som har?
    Och ja, självklart har jag ett problem! Det är definitivt ett problem att vuxna människor förmedlar till sina barn att min son är konstig!
    Underbara älskade...
Svar på tråden Varför klä sin pojk i tjejkläder????