Inlägg från: fruis |Visa alla inlägg
  • fruis

    Varför klä sin pojk i tjejkläder????

    palmblad skrev 2007-10-25 21:07:02 följande:
    Jag vill i alla fall inte att gränserna suddas ut så pass, att män o pojkar har kjol.
    Varför? På vilket sätt blir män mindre manliga för att de bär kjol? Hur ser du på män i kulturer där den traditionella klädseln är en lång dräkt? Är gränserna utsuddade där?
  • fruis
    palmblad skrev 2007-10-25 21:42:01 följande:
    Vår kultur har inte kjol på män.
    Nej, men det var inte svar på min fråga. Om män i andra kulturer kan bära kjol eller långa kaftaner utan att bli omanliga, varför kan då svenska män inte göra det?
  • fruis
    PetJA skrev 2007-10-25 23:29:58 följande:
    Läser TS och kan inte annat än hålla med...VARFÖR???Vi är olika, vi är män och kvinnor, pojkar och flickor... Är det så "fel" att det finns en faktisk skillnad på oss? Vem är det som känner sig hotad av att vi har olikheter och faktiskt inte är könlösa??? Vill killen (i detta fall) klä sig i tjejkläder så fine, men ärligt talat så känns det som att det är föräldern i detta fall som klär ut sin kille till tjej (eftersom han är så ung menar jag). Men jag vet ju inte.Hmm...
    Vem säger något om könslöshet? Det är ju ett faktum att man föds med ett kön (och det finns fler än två). Problemet är ju genus, dvs att man förväntas bete sig på ett visst sätt för att man tillhör ett visst kön. Det är det vi vänder oss emot. Jag hävdar fortfarande att man kan vara man i kjol eller kvinna i byxor (fast det är ju konstigt nog ingen som protesterar mot längre eftesom samhällsnormen har ändrats). Könet är inte det första man måste veta när man träffar en ny människa. Det är inte ditt kön som är det viktigaste i din person.

    Och det är knappast någon som "klär ut" sina barn. Det handlar ju om att barnet önskat sig vissa kläder och man som förälder inte vill säga "du får inte ha på dig kläder du gillar för du tillhör fel kön". Varför begränsa människor?
  • fruis

    Varför man klär sin pojke i flickkläder? Tja, han gillar dem... Min son älskar kläder med blommor, djur och glitter på och pga vårt sjuka, könsstereotypa samhälle så finns sådana kläder endast att få på den sk flickavdelningen.

    Min son har visat preferens för sådana kläder sedan han var 1½ så det har verkligen inte handlat om att vi som föräldrar "tvingat på " honom detta. Vi bara köper kläder till honom som han tycker om. So shoot me!

  • fruis

    Eva och Nadjas mamma skrev 2007-10-31 08:15:39 följande:


    Tänk om min dotter jättegärna ville ha kort kort kjol, nättröja och höga läderstövlar. Menar ni att jag måste låta henne ha det på sig? Det är inte kallt ute och det finns egentligen inget annat som hindrar förutom att det strider mot normen och förknippas starkt med horkläder.
    Det är väl ändå stor skillnad på att acceptera att barnet vill ha på sig "flickkläder" och att barnet vill ha "horkläder". Att vara flicka är något positivt, att vara hora är det inte.
Svar på tråden Varför klä sin pojk i tjejkläder????