• 62a

    Varför klä sin pojk i tjejkläder????

    Var det inte alldeles nyss mode att unga killar skulle ha rosa? Vem bestämmer att något är "fel"? För övrigt, den där "tjejiga" killen som TS mötte kanske blir en ny intressant modedesigner med nyskapande mode en dag. Vem vet?

  • 62a

    Ludenben, har du aldrig köpt jeans? Är du säker på i så fall att du aldrig köpt jeans av "killmodell"???? Du är ute och cyklar helt med ditt resonemang.

    Själv har jag medvetet handlat jeans på killavd till min dotter, för många tjej-jeans på lätt-tillgängliga (typ Lindex, HM etc) barnklädesaffärer har inte den rörelsevidd som lekande barn behöver. Och köpte en tunn skjorta av killmodell i somras som skyddade finfint mot solen men ändå inte för varm.

  • 62a

    Ludenben du skriver så här:
    "tycker bara det är synd att folk inte får ha sin åsikt utan att andra ska tycka att man är ute å cyklar eller att man inte förstår"

    När jag skrev att jag tyckte du var ute och cyklade med ditt resonemang så valde du att tolka det jag skrev på helt fel sätt. Du får självklart ha vilken åsikt du vill men blanda inte in dina egna klädval i det hela, för jag vidhåller att troligen nån gång i ditt liv råkat välja en "killmodell" utan att kanske ens märka det själv eller i ett sammanhang så som Dramaonline skrev "Förutom det minns jag med plågsam tydlighet mitt sena åttiotal när den enda socialt godkända uniformen i skolan var Levis 501:or, oavsett kön"

    Apropå diskussionen om "onaturliga" kläder förresten. Vad jag vet så har Thomas di Leva tex en mycket speciell klädstil med klännningliknande kreationer och han är hur populär som helst. Varför skratta åt någon som Thomas di Leva? Han har blivit poppis för sin musik och hans klädstil är den del av honom. Ingen låter väl bli att lyssna på hans musik ( om man nu råkar gilla den) pga av hans klädval.

  • 62a

    Snurre Sprätt - jodå visst är det föräldrarna som köper kläderna men barnet vill ju ibland välja själv. Det finns ju tex valmöjligheter för barnet om det har ett syskon av ett annat kön att låna något av deras kläder. Vet inte om TS exempel hade valt utstyrseln själv, men det är väl ganska troligt.

    Förskolor nuförtiden jobbar med genusfrågor och jobbar för att pojkar och flickor ska behandlas lika. Att en pojke tex ska få en liten fläta i håret på dagis om han vill, när en liten flicka intill får sitt hår flätat. Och klä ut sig till prins eller prinsessa, rosa eller blått, oavsett kön. Då ska väl iaf inte föräldrarna förfära sig och bromsa det arbetet.

Svar på tråden Varför klä sin pojk i tjejkläder????