Inlägg från: Disan |Visa alla inlägg
  • Disan

    Varför klä sin pojk i tjejkläder????

    Nu har jag inte hängt med i diskussionen eller så, men håller med TS. Jag tycker inte att man skall överdriva åt något håll!!

    Ibland ramlar man in hos folk på FL och kollar lite bilder och så, så får man se små pojkar med rosa glittriga tröjor och dylikt... Tycker inte att det passar. Sedan om det är BRA eller DÅLIGT är en helt annan fråga. Men snyggt är det dock inte!!

    Buttelina: Din kille är jättefin i sina lila kläder!! Inte alls för "flickiga"!

  • Disan
    Bonanza skrev 2008-01-20 19:05:20 följande:
    Ursäkta, men att det inte är snyggt är ju bara bullshit! Jag har fått massor av komplimanger av människor. "Åh vilken otroligt söt tjej". Sen när jag säger som det är: att det är en pojke - då reagerar de som du gör nu. Att det helt plötsligt inte är snyggt. Larv! Är det snyggt innan man vet om könet är det snyggt efteråt också. Såklart!
    Jag skrev bara att JAG inte tycker att det passar och att JAG inte tycker att det är snyggt. Ger blanka f-n om andra tycker det! Det är väl bra att man har olika smak, eller?
  • Disan
    Beckah82 skrev 2008-01-21 18:48:02 följande:
    Det hon menar är att hur sjutton går det till?Om du ser ett gulligt barn i fina kläder. En för dig självklart söt liten tjej med fina kläder.HUUUUR kan kläderna plötsligt bli fula för att föräldern till barnet meddelar att barnet är en pojke?Om du tycker barnet är fint i sina kläder så är ju barnet fint i sina kläder. Kläderna kan ju inte bli fula för att gömmer sig en snopp i byxan! Det är ju helt befängt att påstå ngt sådant.Fina kläder är fina. Punkt.
    Självklart har du rätt i det: Fina kläder är fina! Meeeen, man skall inte ha rosa glitterkläder på pojkar. Tycker jag

    Ni mammor som klär era små pojkar i rosa och glitter, vad säger era män (om ni har ngr), klär de sig också i rosa och glitter? (Inget illa menat, frågar bara av rent intresse, om papporna känner lika starkt för kläderna som ni gör.) Själv skulle jag faktiskt skämmas om min karl gick omkring i t ex leggings eller vanliga linnen.
  • Disan
    Bonanza skrev 2008-01-22 14:56:36 följande:
    Ni som klär era barn i bodies och omlottröjor - klär era män sig i bodies och omlottröjor? Jag personligen skulle nog skämmas om min man gick runt i sparkdräkt.
    Hahaha, det var ju inte så jag menade! Inte bebiskläder som bebiskläder, om du förstår vad jag menar..? Men om man tycker att det inte skall vara /är någon skillnad på killkläder och tjejkläder, så kan man väl lika gärna klä sin lilla pojke i kjol eller klänning också? Eller? Har gränsen gått där? Är det bara rosa som är okej, hur blir det då med jämställdheten?
  • Disan

    Jaja... vad skall man säga? SJÄLVKLART skall barnen få klä ut sig och ha skoj, det är inte det det handlar om. Men att köpa tjejkläder (läs kjol och klänning) till sina söner som de skall ha på dagis eller skola, utsätter man dem inte för mycket elaka saker då? Vill man dessutom att ens söner skall bli kvinnliga när de blir äldre? (Om de nu äääälskar tjejkläder, att ha på sig ofta till vardags.)

    Det var ingen som ville svara på hur männen ser på detta?

  • Disan
    Bonanza skrev 2008-01-22 15:29:16 följande:
    Min man är en intelligent person! Han inser att vår son självklart ska få ha på sig (i princip) det han vill. Och det är värre för vår son ifall vi som föräldrar inte låter honom vara den han är, än om någon på dagis säger något dumt.Ang risk för att bli "kvinnlig" - hur menar du? Nej, jag är inte rädd att min son som älskar rosa ska börja menstruera när han blir äldre!
    med risk för att bli kvinnlig menar jag att pojken kan bli "fjollig", dvs gå runt i kvinnokläder, sminka sig och bete sig "avvikande" jämtemot vad man "bör" göra som en vuxen man. Hur kul skulle det vara?

    Självklart skulle man älska sina barn även om de blev homosexuella eller "butchiga" eller "fjolliga", MEN det är ju inte det man är ute efter, eller?

    Har ni som klär era pojkar i tjejkläder ngr döttrar, eller saknar ni sådana?
  • Disan

    Självklart är det mobbarna som gör fel, det säger jag ingenting om!! Har själv varit mobbad under många år för både det ena och det andra, så jag vet hur det är. (Samt att man ofta inte kan rå för det heller...)

    ...Men det jag menar är ju inte bara ur mobbingsynpunkt, utan mer som att det verkar som att vissa mammor klär sina pojkar i flickkläder bara för att man "bör" göra det för jämställdhetens skull. Det blir ju bara fel!!

    Ni kan ju inte allvarligt mena att det ser SNYGGT/FINT ut när era killar har klänning på sig??? Men gör ni det så, ja, grattis, eller vad skall man säga?

  • Disan
    Triskele skrev 2008-01-22 18:21:30 följande:
    Det är ingen som pratat om tvång.Visst förekommer det, jag blev själv påtvingad klänning och förväntas fortfarande bära det vid högtider. Bär man kostym eller liknande fodral anses man mystisk och avvikande, kvinnor förväntas vilja klä upp sig i just klänning.Flickor SKA ju ha klänning. Eller varför inte kjol som trasslar in sig i cykelkedjor och även minskar rörelsefriheten.Har du försökt klättra i träd med kjol?Klart jag inte kommer sätta på mina barn kläder som hämmar lek och rörelse med tvång. Vill dom däremot klä upp sig i sånt så är det deras val.Och det gäller båda könen.Snacka inte om tvång mot pojkar när du själv kränger på dina flickor klänning.
    Jag har ALDRIG haft problem av att ha kjol eller klänning. Vill nästan alltid ha kjol, bra mkt skönare än byxor, praktiskt och passar till allt!! Klättrade mkt i träd som liten, har dock kjol ofta!! (Ingenting mot dig, utan mer som ett "bevis" på att det är möjligt att leva normalt i kjol )

    Mobbing behöver inte alltid bero på föräldrarna... Där vet jag också vad jag talar om!! Ibland är det faktiskt barnen som hänger med varandra, de peppas av varandra, kanske bara pga EN enda i gruppen som är elak på riktigt och har dålig uppfostran.

    Men inte att glömma: Barn är elaka av naturen, de ifrågaställer saker hela tiden, som t ex varför man skall ha glasögon eller varför Kalle bär en rosa tröja med Mimmi Pigg på... Jo, för att hans mamma ville öka jämställdheten... *suck*
  • Disan

    Hahaha, Tomas Di Leva, vem vill ha en son som klär sig som han? Räcka ut tungan Eller dotter heller, för den delen!!

    Tyckte att det var bra skrivet, som ngn skrev här ovan, att det är ju olika för alla. Visst är det så, men vi alla är ju lite trångsynta och tycker att vi själva har rätt och därför är det ju så roligt med alla dessa forum så att man kan diskutera saker!!

    För jag har ju rätt, eller..??


    Tänk att man kan vara så här lycklig!!
Svar på tråden Varför klä sin pojk i tjejkläder????