Mjuk Apelsin Paj
Tänkte bidra med en god paj jag fått recept av min mamma! Inte för söt.. men jätte god! Serveras gärna med etc glass eller grädde!
Mjuk Apelsin Paj
Deg:
100 gr margarin
2.5 dl vetemjöl
0.5 dl socker
1 ägg
Fyllning:
1 ägg
2 äggulor
1.5 dl socker
saft och rivet skal av 1 apelsin
75 gr smält margarin
mandelspån
Hacka samman smöret, mjölet och sockret till en smulig massa.Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform en bit upp på kanterna.
Ställ formen svalt 30 minuter.
Sätt ugenen på 200 grader, förgrädda i 10 minuter sänk därefter temepraturen till 175 grader.
Vispa ägget, äggulorna och sockret vitt och luftigt, rör i apelsin saften och skal, smöret, mjölet och mandel spån.
Häll smeten i pajskalet och grädda i 30 minuter. Låt kallna. sikta på florsocker.
Servera gärna med glass! ![]()