• MiaAnnette

    Mjuk Apelsin Paj

    Tänkte bidra med en god paj jag fått recept av min mamma! Inte för söt.. men jätte god! Serveras gärna med etc glass eller grädde!

    Mjuk Apelsin Paj

    Deg:

    100 gr margarin
    2.5 dl vetemjöl
    0.5 dl socker
    1 ägg

    Fyllning:

    1 ägg
    2 äggulor
    1.5 dl socker
    saft och rivet skal av 1 apelsin
    75 gr smält margarin
    mandelspån

    Hacka samman smöret, mjölet och sockret till en smulig massa.Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg.
    Tryck ut degen i en pajform en bit upp på kanterna.
    Ställ formen svalt 30 minuter.
    Sätt ugenen på 200 grader, förgrädda i 10 minuter sänk därefter temepraturen till 175 grader.
    Vispa ägget, äggulorna och sockret vitt och luftigt, rör i apelsin saften och skal, smöret, mjölet och mandel spån.
    Häll smeten i pajskalet och grädda i 30 minuter. Låt kallna. sikta på florsocker.

    Servera gärna med glass! Räcka ut tungan


    Bebis i magen! BF 31 Mars 08
  • Svar på tråden Mjuk Apelsin Paj
Svar på tråden Mjuk Apelsin Paj