Fetaostkuber och vattenmelonkuber på tandpetare är jättegott som drinktilltugg. FAst jag vet inte om man fortfarande kan köpa vattenmelon.
Till efterrätt:
Lyxig chokladkolapaj
? 14-16 bitar
Ingredienser
200 g chokladkakor (Safari choklad cookies)
75 g smör
Mörk chokladkola:
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1 dl märk sirap
2 msk kakao
1/2 tsk ättiksprit (12 %)
50 g smör
Vit chokladkola:
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 g vit choklad
1/2 tsk ättiksprit (12 %)
50 g smör
Garnering:
kakao
Gör så här:
1. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och häll i
matberedaren under tiden som den går. Tryck ut smulorna i en
veckad pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Ställ kallt.
2. Mörk chokladkola: Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en
kastrull och koka upp. Låt koka ca 10 min till 120°. Dra kastrullen
från värmen och Rör i ättiksprit och smör. Häll upp kolan i
pajskalet. Ställ kallt.
3. Vit chokladkola: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull.
Koka upp och koka ca 10 min till 120°.
4. Hacka under tiden chokladen. Dra kastrullen åt sidan och Rör i
hackad choklad, ättiksprit och smör. Häll genast smeten över den
stelnade mörka chokladkolan. Ställ kallt.
5. Inför servering är det gott om pajen ställs fram en stund innan den
serveras. Pudra över kakao. Servera i små bitar då pajen är
mycket mäktig. Bjud eventuellt vispad grädde till.