• Celice

    Förslag på ostbricka?!

    Imorgon fyller jag år och tänkte bjuda på ostbricka, men sen slog de mig att jag har inte så bra koll på vilka ostar som är "bra" att ha med, gärna inte alldeles för dyra då de är ungefär 20 personer som kommer.
    Tänkte ha lite frukt och så med, och tårta till kaffet.
    Några förslag på vad man ska ha med för ost o frukt?


    Liam Min underbara son!
  • Svar på tråden Förslag på ostbricka?!
  • Champagne

    Brie (ett måste ) om det inte är gravida med, så köp gärna opastöriserad då den är sååå mycket godare.

    En grönmögelost, tex Kvibilles.

    Saint Agur, en grön/blåmögelost som är fantastisk ihop med en god päronmarmelad.

    Taleggio, gärna med en kvittenmarmelad.

    Parmesan som du skär i bitar

    Morbier.

    Roquefort.

    Torkad frukt, nötter, olika slags marmelader (kvitten, päron och fikonmarmelad)
    Skriv gärna ut lite info om de olika ostarna, det gör det så mycket mer intressant.

  • Celice

    TusenTack! Ska skriva upp de på en lista så kan jag iväg o handla.


    Liam Min underbara son!
  • BrideOf Rocky

    Vi brukar ofta ha ostbricka.

    Mögelostar, Brie och alla dom vanliga illaluktande.

    creme Bonjors gräslök, blue cheese, osv.
    Sånna där långa brödpinnar(kommer fan inte ihåg vad dom heter)
    gröna druvor, skivat päron,vanligt smör, massa olika sorters kex, typ en hårdost-västebotten brukar vara bra.


    Bli inte så jävla provocerad lilla vän.
  • annca

    En rödkittost. Luktar vidrigt, men är så gott!
    Har för mig att det finns en Höng rödkitt...


    ~*~ Ursäkta mig men hey! Man har väl rätt att ändra sig...? (W.Crafoord)~*~
  • Biene

    Det finns också en del goda hårdostar man kan ha t.ex.
    - Manchego (Spansk)
    - Gruyere (Schweizisk)
    - Comtes (Schweizisk)
    - Det finns en rökt ost som ser ut som en brun korv (Holländsk)

    Sen finns en del andra mildare mjukostar:
    - Chamreaux (Fransk getost)
    - Cantadou (Fransk)

    En annan god ost är randig, dvs ränder av Gorgonzola och Mascarpone. Jag tror den heter Duetto (Italiensk) eller nåt sånt. Annars är också vanlig getostrulle Chevre (Fransk) god.

    Lycka till med din fest.

  • Carro W

    Jag fick tips här på FL om att göra en fruktkompott till ostbrickan och det är ju bara sååå gott.

    Kokade ihop torkade äpplen, aprikoser och plommon tror jag. Passar perfekt, speciellt till äckliga mögelostar och suveräna rödkittsostar


    Kaffe, cigg och lite skvaller
Svar på tråden Förslag på ostbricka?!