• Anke

    Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006

    så många trådar vi är uppe i nu


    Nora sover en gång per dag, och kan sova allt från 1 1/2 - 3 timmar.
    Hon har blivit mycket lättare att lägga sen vi började med en gång per dag.
    Sen så sover dom ju bara en gång om dan på dagis, så vi började med en sån rutin för typ 2-3 månader sen. 
    14 dar kvar till inskolningen börjar skönt att Ville ska göra den, jag är för blödig och kommer börja gråta hela tiden.
    .?:*¨¨*:?.Nygift , 29 september 2007.?:*¨¨*:?.
  • Anke
    mollan nu skrev 2007-11-05 08:40:21 följande:
    Jaha, jag han aldrig gå på grill: www.aftonbladet.se/nyheter/article1165895.absabina: var där i fredags. Jag tycker bee är skitful, ser ut som en rullator. Men den var väldigt lätt.
    näääh, fasen vad tråkigt
    det som var så himla bra!
    .?:*¨¨*:?.Nygift , 29 september 2007.?:*¨¨*:?.
  • Anke
    Twixie skrev 2007-11-05 10:42:30 följande:
    Ni som jobbar och har barn på dagis, hur funkar det med samvetet? Får dåligt samvete varje dag jag går till jobbet, då är ändå M fortfarande hemma med pappa! Dåligt samvete över att jag lämnar min lilla son så länge. Det handlar absolut inte om att A gör ett sämre jobb än mig utan mer om att jag vill vara hemma också. Hur ska det här sluta i vår när han ska gå på dagis också? Det är det bästa för honom för då får han den stimulans han behöver men mammahjärtat, kan man lämna det på dagis också? Varför får man dessutom dåligt samvete över något man faktiskt tycker är bra. Handlar nog mest om min saknad efter M på dagarna (+ försköning av hur det var att vara hemma...) och minst om hans ev. saknad efter mig . Grav.hormoner som kryper fram kanske? Hm, får skylla på dem, det funkar alltid
    Jag känner lite tvärtom ibland, att jag är glad över att gå till jobbet, för jag har verkligen ingen ro till att roa henne hela dagarna. jag kan bli jättefrustrerad om jag "måste" ha henne själv en hel dag.. är glad att det är Ville som har henne nu, för han har lite annan energi och är mycket bättre med henne.
    Jag tror att dagis kommer bli mycket bra för henne, och hon kommer antagligen snart börja gå då. Sen upptäckte jag också när vi var hemma hos smuggel och milton i fredags att fasen vad vi har tråkiga leksaker. Nora fick låna Miltons bobbycar, och tyckte den var jätterolig! och andra leksaker var också kul. hemma får hon nästan hybris!

    sen tror jag också att när ville är hemma så är han med henne hela tiden så hon vill leka lite själv, men är jag hemma så är det ju något nytt, och då vill hon vara upp i mig hela tiden.

    oj vad långt det blev.

    hehe, skyll på grav-hormonerna så långt det går. ingen kille i världen kan ju säga emot
    .?:*¨¨*:?.Nygift , 29 september 2007.?:*¨¨*:?.
  • Anke
    malincha skrev 2007-11-05 17:21:08 följande:
    Jag kom in!!!!
    GRATTIS GRATTIS!!! gud vad kul!
    .?:*¨¨*:?.Nygift , 29 september 2007.?:*¨¨*:?.
  • Anke

    en liten fråga om nån vill hjälpa mig? Nora trillade baklänges från en liten höjd och slog bakhuvuet. hon blev såklart jätteledsen. detta var precis innan läggdags så hon fick välling och sen var hon väldigt lugn. hur ska jag veta om hon ev fått hjärnskakning? hon sover ju nu, men hon var ju i läggningsproceduren ändå? :-/ så jag har svårt att avgöra om hon har blivit slö eller liknande


    .?:*¨¨*:?.Nygift , 29 september 2007.?:*¨¨*:?.
  • Anke

    tack för råden. jo, hon grät rejält på en gång, och var ledsen en stund, men sen la hon sig bara mot mig och höll om mig. ska tassa in och titta lite..


    .?:*¨¨*:?.Nygift , 29 september 2007.?:*¨¨*:?.
  • Anke

    hej alla. smög in igår till Nora och hörde att hon bökade runt där som en liten gris bland täcken och nappar, så det lät som vanligt. däremot så vaknade hon och grät i natt vid 4-tiden men det var nog en mardröm. däremot så valde hon att vakna 6.30 imorse istället för 8 så vi blev lite trött.. Men hon verkar helt vanlig i alla fall.

    Twixie - jag tror en stor skillnad blir nog (för min del) att man kan bli kär i bäbisen på en gång. det är inte så läskigt, för man har hanterat dom förr. man kommer inte vara nojjig när dom gråter, man kan byta blöjor, förhoppningsvis funkar amningen, men man har i alla fall testat förut =) sen tror jag också att man snarare "prickar av" all utveckling, åh, titta nu ler han/hon, nu kan han/hon sitta osv. Det många säger också är att barn nummer två brukar bli snabbare i utvecklingen också, kanske överlevnadsinstikten från syskonen


    .?:*¨¨*:?.Nygift , 29 september 2007.?:*¨¨*:?.
  • Anke
    malincha skrev 2007-11-06 15:42:49 följande:
    Alltså; hur är era små egenligen? Hugo är verkligen helt CRAZY och ibland undar jag om han är överaktiv på nåt vis. Han är som en duracell-kanin. Flänger fram och tillbaka, upp på möbler ner för möbler, river ner saker, har sönder saker. Jiiiises. Jag är helt slut efter en dag hemma med honom. Är jag hemsk som känner så??
    neej, det konstaterade vi ju precis var helt normalt. att bli utmattad.
    jag längtar till Nora tycker det är roligt att sitta och rita och måla själv, eller läsa en bok =)
    .?:*¨¨*:?.Nygift , 29 september 2007.?:*¨¨*:?.
  • Anke

    Cool

    en liten gubbe till er söta gravida

    Jodå, jag lovar Marfa, ut kommer dom, bäbisarna, förr eller senare, på ett eller annat sätt


    .?:*¨¨*:?.Nygift , 29 september 2007.?:*¨¨*:?.
Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006