Inlägg från: Bebbilina |Visa alla inlägg
  • Bebbilina

    Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006

    Halloj! Jag har hört att när det blir syskon så "utjämnar de varandra" Så har man en vilding brukar nästa bli lugnare.

    En kompis dotter ramlade av en sån där liten bobbycar bil, hon reagerade inte först och verkade avsvimmad och blod rann ur näsan så min kompis blev tok-rädd. Men sedan kvickande dottern till och de ringde sjukvårsdupplysningen, där sa de att man skulle hålla barnet vaket en stund efteråt för att se utvecklingen. Min kompis dotter ville hela tiden somna så de fick försöka hålla henne vaken med det hon tyckte var roligat. Men det verkar ju ha gått bra Anke! Usch det är så himla otäckt när de Donkar i huvudet så där!

  • Bebbilina

    Hur går det Marfa? Jag förstår dig fullkomligt då jag gick en vecka över med Frans!

  • Bebbilina

    Nanis: först, grattis! Jag har ständigt lite dåligt samvete att jag jobbar/pluggar för mycket. Och jag har samtidigt dåligt samvete för att jag inte är mer tid på jobbet! Jag är doktorand så egentligen krävs det lite mer av mig än jag kan ge just nu. Men ändå tror jag att om man förnekar sig själv och det man vill så blir man nog ändå ingen bra mamma, kanske tillochmed en lite småbitter sur mamma som inte tog chansen när den kom. Jag tycker du ska börja skolan, skulle det vara för mycket kan du ju helt enkelt sluta, men jag tror det blir jättebra!

    Marfa: nu är jag så himla nyfiken på att din bebis ska komma ut. För mig satte det igång när jag var på ett jobb evenemang som höll på hela dagen, jag tror att det var för att jag då slappnade av och inte tänkte så mycket på det, fast du har ju en liten fröken som väl inte låter dig sitta sysslolös och äta mockarutor dagarna i ända :-=

  • Bebbilina

    Hej svejs1 sätt badolja i badvattnet, jag brukar ta en del och då blir frans hud jättefin! jag har själv eksem och jag tror att man ska akta sig lite för att "självbehandla" med kortison utan att kolla med läkare först. Min läkare brukar ge mig en stark salva att börja med för att sedan bara använda mjukgörande, men säkert är det olika för barn. Kan du inte sluta med citrus helt i ca en vecka och se om det försvinner?

  • Bebbilina

    Smurfan: men då självbehandlar du ju inte om sköterskan har rekommenderat det. När jag var liten och hade eksem fick jag göra ett test som jag minns väldigt väl! Jag skulle först inte äta CHOKLAD på ett tag för att sedan äta EN HEL vecka! Som tur var vart det ingen skillnad. Eller kanske otur för hade jag inte tålt choklad hade jag nog varit några kilo lättare nu!

  • Bebbilina

    Marfa: oj stackare! kanske måste du göra tvärtemot alla tips för första barnet (springa i köpcenter, ha sex och putsa fönster och golv) utan bara ligga och äta chokladpraliner på soffan . kan du inte få en dags avlastning?

    Mollan: vi har också intervallsömn här! Vilket jättebra uttryck. Frans sover ju oftast oroligt framåt efternatten. Men jag har märkt att när jag är borta verkar han sova bättre!!! T ex inatt så sov jag i frans rum (frans och pappa sov i vårt sovrum)och då vaknade han inte förräns klockan sex och var nöjd i spjälisen tills 6.15 när jag kom in och med en snarkande pappa som sov gott i sin egen säng. kanske sover jag så oroligt att när frans vakanr till så vakanr jag av det och så väcker vi varann? Är det så för er med?

  • Bebbilina

    Marfa: oj nu såg jag ditt senaste inlägg, svårt att lämna mammig liten!

  • Bebbilina

    GRATTIS MARFA!!!

    Jag undrar oxå hur man räknar timmarna i vad man kallar förlossning, jag tänker att det kan vara från det är etablerade värkar? Jag undrar fortfarande lite från min förlossning om det var kort, länge eller medel. Jag antar medel eftersom ingen sagt nåt annat.

  • Bebbilina

    Marfa: grattis igen! Jag röstar också på viktor.

    När ni pratar om det onda på förlossningen och att man tror att man ska dö, var det under öppningsskedet eller under krystningen? Jag fick ju EDA "för sent" så att den hjlpte mot krystvärkarna och visst gjorde det lite ont men inte alls lika som under öppningsskedet.

    Twixie och Svirro: om man känner sig rädd för förlossningen tror jag att det kan vara bra att gå till en aurora träff för jag tänker mig att om man är rädd blir det lite svårare, och så är det ju synd att gå och känna sig orolig. kanske blir era förlossningar mycket lättare denna gång? Kanske be om mer droger , sånt är de nog bra att ventilera där!

  • Bebbilina

    Twixie: Frans pratar inte heller! Och inte kan man ju säga att han är tidigt motoriskt heler, men det ordnar sig nog. Jag tror att sedan han lärt sig gå är det det han har koncentrerat sig på. Vi få se.

Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006