• Marfa

    Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006

    Hallo hallo.
    Hoppas att allt är bra med er.
    Jag sitter fortfarande här och väntar på min lilla bebis som inte vill komma ut. Tycker att jag känner lite mer som om det vore dags, men sen händer det inget.
    Vet inte riktigt hur jag ska kunna förbereda mig på att jag verkligen kommer vara på förlossningen snart, för förr eller senare blir det ju. Jag lever verkligen i förnekelse över det hela. Eller snarare att jag bara inte kan fatta det.

    Kristin sover vissa dagar 2 gånger och vissa 1 gång. Problemet om hon ska sova 2 gånger är att hon kan vara i sin säng och pyssla i 1-1,5 timme utan problem men somnar inte. Sen sover hon 1 timme på em och då blir det totalt för lite sömn. Sover hon efter lunch blir det oftast 2 timmar, men innan hon somnar är hon så trött och det är ju precis över lunchen. Känns som om hon är i en fas lite mitt emellan. Vad som är skönt nu är att vi kan ställa henne ute på altanen. Hon sover verkligen jättebra ute.

    Flera barn som bubblar på. Det är så härligt att det verkligen försöker komunicera nu och få fram saker. Fast det är mycket man inte har en susning om vad de pratar om.

  • Marfa

    Hej!
    Nu har jag varit på förlossningen. Inte för att jag känner av en enda värk, utan att jag har fått så fruktansvärt ont i ryggen. Förmodligen bara en muskelknuta. Men jag ringde sjukvårdsupplysningen i morse och de sa att jag skulle in till förlossningen och kolla. Fick göra vanliga kollen när man kommer dit med CTG-apparaten. Allt var fint, hjärtljud, men inga sammandragningar. Fick prata med läkaren där uppe, men hon tyckte att vi skulle prata med läkarna nere på akuten. Eftersom Bm sa att det kanske kunde vara en propp i benet och att mamma hade ju sin hjärtinfarkt för 1 år sen och det började med att hon hade ont i ryggen. Men efter EKG och undersökning tyckte läkare att det inte rörde sig om någon propp i lungan. Jag ska bara tillbaka och göra ett lokalt ul i ljumsken för att kolla att det inte är någon propp som sitter där.

    Så nu har jag bara skitont i ryggen och kan knappt röra mig. Så ävenom jag gärna vill att förlossningen börjar, vet i gudarna hur man ska klara en förlossning med denna värk. Det känns ju lite dumt att klaga på värk i ryggen, när man VERKLIGEN kommer att ha ont av en förlossning snart!!
    Ska iväg till en chiropraktor snart också och se om han kan göra något.

    Så slutklagat från min del

    Milimina jag tror definitivt att junior kan sova en hel natt. Försök med öronproppar ifall han bara gnyr i sömnen. Tror ibland att man är för snabb, för de kan låta mycket utan att vara vakna. Lycka till och hoppa på en god natts sömn snart.

    Mollan ammar du fortfarande Alma? Förstår om du är trött nu när du vaknar så mycket på nätterna samtidigt som du jobbar. Du får helt enkelt bara strunta i att gå upp och knuffa på Tobbe tills han tar henne.

    Twixie skyll på gravhormoner, som sagt inget man kan säga något om Du får försöka att njuta av den tid ni har tillsammans.

  • Marfa

    Twixie jag gick över 5 dagar med Kristin. Frågade Bm lite om det där med att gå över om man gjort det förra gången. Om man nu kan se någon likhet med alla förlossningar som verkligen är olika. Men mycket eftersom din Bm sagt att du kankse skulle gå över. Och hon trodde att ens egen livmoder var inställd på att gå ett visst antal dagar så dte var väl inte helt omöjligt att gå över denna gång också.
    Får rikta in mig på söndag, så blir man glad om den kommer tidigare. Ska i alla fall till Bm på fredag och då tror jag att jag skulle få en tid.

    Hur länge gick du över?

  • Marfa

    Nä ni flickor ni får bli lite hårdare
    Jag skulle definitivt tycka att ett par nätter är värt att "offra" för att det ska lösa sig längre fram med sovandet. Mollan har ni så att du kan sova i ett helt annat rum? Så gjorde ju vi när K skulle sluta amma ett tag. Då hon inte såg mig i sängen, så blev det liksom lite: jaha mamma är inte här och då ingen tutte utan bara pappa och sen somnade hon om.

  • Marfa

    GRATTIS Nanis!!!! Så jättekul för dig. Är säker på att du kommer bli en superbra polis.

    Nu har jag gjort Ul på hela benet och det var ingen propp. Jätteskönt verkligen att veta. Fick sitta i 2 timmar på akuten för att få svaret. Men alltid skönt när det inte är något.
    Så ikväll blir det 2 Alvedon och sen sängen och försöka vila så mycket som möjligt.

    Hihi jag har en liten betjänt här. Hon kommer med tofflor till mig om jag inte har satt på dem. Gäller att ha pli på barnen

  • Marfa

    Kanske bäst att vänta Milimina. Är ju bra om båda är lediga och kan hjälpas åt. Hoppas bara så för er skull att ni får sova.
    Jag har ju haft sån tur med K att hon nästan alltid sovit hela nätter. Får väl se hur denna lilla krabat är. Kanske inte kommer sova hela nätter på flera år!

  • Marfa

    Tack Svirroo.
    Vad härligt att natten gick så bra som den gjorde. Alltid skönt att veta att de fixar sånt. Speciellt framöver när han förmodligen kommer vara bort över nästa förlossning.
    Ja de små betjänterna, det är visst lite olika sysslor de utövar. Jag tränar henne att dammsuga. Vi köpte en ny såndär Electolux de gör reklam för, en hand + med skafft och den vill hon gärna köra med.

  • Marfa

    God morgon!

    Twixie, jag tror nog att man kommer jämföra barnen i hel del i utveckling, men samtidigt kommer man nog som du säger vara rätt cool med vissa saker som man oroade sig för med våra första. Sen kommer man ju inte ha sammma tid för nr 2.

    Anke tror nog som alla andra skrev att det inte var någon fara. Kristin har också slagit i huvudet flera gånger och hon är ju sån att hon knappt gråter för något, så ibland bara skakar hon på sig och fortsätter fast man tror att hon ska svimma nästan.

    Sabina vad skönt att ni nästintill är friska igen. Det är så trist med denna årstid och alla sjukdommar. Hoppas att ni håller er friska ett tag nu. Och jag hoppas verkligen att du har rätt att bebis vill komma ut imorgon. Känner inget idag heller. Så jag får väll köra på Jonas variant att tro att den inte ska komma förrens helgen och bli glad om den kommer innnan. Bara inte helgen också går ingen ingen bebis, så får jag nog krupp.

  • Marfa

    Ja här har ni en till vilde. Sa det till Jonas häromdagen att hon kanske är överaktiv, men han trodde inte det. Så det är nog helt normalt just nu att de mera liknar apor än små söta änglar.

  • Marfa

    Ja jag kan inte annat än instämma, man har inget val. Men det går bra ändå. Och värre kommer det nog bli ;-D Min fasa är ju när jag ska amma och K springer runt som en tornado här hemma och hittar på bus. Har kollat på att köpa en grind till vardagsrummet där jag sitter och ammar, så hon inte har tillgång till hela huset.
    Fast å andra sidan verkar det inte komma ut någon bebis!

Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006