Inlägg från: milimina |Visa alla inlägg
  • milimina

    Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006

    tänk att sova middag ska vara så himla jobbigt... junior kan också få för sej att han inte alls behöver sova, men här blir det hårt mot hårt i det läget - för efter en stund somnar han! det var längesen han satte sej på tvären nu dock, jätteskönt. vi har på sätt och vis lite rutin under dan också... junior är ju rutinunge och håller benhårt på dem själv!   man ska göra på ett visst sätt annars blir allt fel. och gör man som man ska bruakr det mesta vara okej och bara flyta på. skönt visserligen, men inte så kul om man nån gång måste göra annorlunda...

    jag som inte alls ville vara den där morsan som inte kan göra nåt för att junior måste si eller så får vackert finna mej i att antingen gör vi som jag vill och har lust, och så får jag betala för det, eller så gör vi som det passar honom och har det lugnt och skönt. sovstunden är jätteviktig för honom annars funkar ingenting sen. så jag bruakr inte vilja göra saker just den tiden om det inte är väldigt viktigt.


  • milimina

    ja jösses nog vill de en massa allt. vi fick släpa en gallskrikande junior från simhallen idag, ni vet sådär när de tappar axlarna och blir som tunga små ålar? så var han när vi skulle försöka gå från poolerna. han var INTE klar, okej?!?!! sen att han var astrött efter en timmes plaskande och simmande hade inte med saken att göra annars är han sällan så att han skriker i affären och så... det kan iof ha att göra med att vi oftast låter honom få som han vill så länge det inte är nåt orimligt. för det mesta vill han bara gå själv och titta, eller köra vagnen. men vi måste vara med båda två när det är mathandla-dags, det är komplett omöjligt att göra själv med honom!


  • milimina

    junior somnar oftast runt 20 men det har såklart blivit både senare och tidigare. ibland sover han middag väldigt sent och det går ju inte att lägga honom tidigt då. det beror helt på dagsformen. igår somnade han 19 men hade säkert somnat ännu tidigare om det gått. han är supertrött för tillfället och jag misstänker ett nytt språng... han har börjat använda lite nya ord nämligen och det är säkert himla tröttsamt för honom.

    igår var han helt salig över plogbilen och sa "bilen! bilen!!" flera ggr. idag har han döpt en av katterna till "korven" hahaha (han är lite lönnfet så det stämmer ju )


  • milimina

    junior blir hyperaktiv och "flaxig" när han är övertrött och då är det ju lögn att få honom att sova! kan det inte vara så att melvin hinner bli lite för trött då?
    somna i soffan funkar inte alls här, bara om han liksom är sjuk-trött eller helt utmattad. inte ens när han höll på och kräktes och var småtrött somnade han i soffan med oss men då ville vi inte lägga honom igen eftersom han inte verkade klar.


  • milimina

    gah. nu tror junior att han inte alls behöver sova på dan! det hände ju nån vecka innan jul också att han blåvägrade sova, fast jag försökte i 2 timmar. samma idag, fast nu sket jag i det och tog upp honom efter 45 min när han bara studsade runt och skrattade så fort jag kom in i sovrummet.

    känns kusligt bekant från när han försökte skära ner från 2ggr/dag till 1 middagslur om dan... fast då tvingade jag honom ändå att sova 2ggr några månader till för han orkade egentligen inte med mindre sömn än så.  gissar att det är slutsovet om några månader, fram tills han börjar dagis eller så. då lär han ju behöva en catnap eller så, iaf i början Räcka ut tungan

    resultatet idag blev iaf att han somnade i bilen på vägen hem efter att vi varit på apoteket och ica en liten sväng. eller, det var komplett koma! han grymtade lite när jag drog av honom overallen och väsnades, men sen sov han som en klubbad säl i mitt knä medan vi tittade på the shield. det är inte direkt nån tyst och stillsam teveserie...


  • milimina

    smurfan,
    du har foglossning. var glad att du sluppit det tills nu men ett hett tips rä ju att så långt det är möjligt se till att fogen inte glipar, dvs håll ihop benen, gå som ett barn i trappor (ett ben i taget), ta korta steg.
    jag fick ont i den fogen v15 med junior, den slutade göra ont när han var 7 mån. nu har jag "bara" ont i de andra när jag stått eller gått mycket eller sovit i en dålig säng. framfogen är dock den allra värsta för det bränner och svider som fan i den.
    om du kan, vila så mycket det går. upp med benen - och försök att hålla ihop dem, så strå du ut tills det är över


  • milimina

    men hjälp va läskigt stackars robin, men skönt att det var ett "enkelt" brott då och att det kommer läka bra. små barn har iof galet bra läkkött förstås

    junior kommer f.ö få ett ärr under hakan, från när han ramlade och slog sej i badkaret. man känner det när man drar med fingret under hakan, förutom att det syns då. det lär väl vara det första i raden av fler, så som han far fram

    ...och vi kommer köra på för fullt för bebis nu


  • milimina

    låter som ett toppendagis angel!

    junior smackade i golvet med huvudet före från soffan för en stund sen. det känns inte bra, inte att han ramlade ner för det har han ju gjort förr men den här gången grät han inte riktigt sådär ordentligt, och så gäspade han och makade sej tillrätta i min famn, som att han ville sova han har fått lite lunch och maken håller på att lägga honom nu, vi får väl se. han verkar ha piggnat på sej lite efter maten för han både låter och verkar lite gladare (hör i babyvakten hur han pratar godnattsaga hahaha) så jag hoppas att det var bara för att han var trött och inget mer än så. suck.

    han är varm idag också, gissningsvis har basseluskerna han fick av kompisen i fredags brutit ut. hoppas det är det enda han behöver stå ut med nu.


Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006