• Änglatuss

    potatismos och köttfärssås

    man kan göra en gratäng på det eller nått om jag inte minns fel
    nån med recept

  • Svar på tråden potatismos och köttfärssås
  • Reindeer

    Japp... du lägger såsen i botten och brer över potatismos... lite riven ost är gott också... och sedan bara att gratinera i ugn!

  • Blå Flygare

    Sheepherds pie, mmm. Det var länge sedan. Har inget recept, men det kanske går att googla?

  • olzzon

    Jodå det finns.. svärmor brukar ha dille på det.. köttfärsen i botten.. sen bre ut moset ovan på.. in i ugnen.. ca 30min... gott gott 

  • kobebis

    Jaaaaa det är sååå gott!!! Åt det i helgen kära lilla mor gjorde det. Mmmmmm Du tar en gratängform som är smord och fyller den botten med köttfärssås (ung till hälften av formen kan jag tro...) sen toppar du det hela med potatismos som du har 2 ägg i. Sen in i ugnen tills det fått färg. Smidigt och gott. Sen kan man ju alltid variera med lite grönsaker i och ost....

  • Änglatuss

    mumsigt ska nog göra det nån dag!!

  • Min högsta önskan

    Finns ett recept som heter Shepherds Pie.
    Beräknat till 4 pers.

    500g köttfärs
    1msk olja
    1 hackad gul lök
    1 burk krossade tomater, 400g
    2 msk tomatpuré
    1 msk worchestershiresås
    1 1/2 tsk salt
    2 krm peppar
    4 port potatismos
    1 äggula

    * Stek köttfärsen i olja tillsammans med löken. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och worshestershiresås, låt sjuda 10 min. Krydda med salt och åeååar.
    * Lägg köttfärsröran i botten av en ugnsfast form. Blanda potatismoset med äggulan och bred ut över köttfärsen. Grädda i 250 grader ca 10 min eller tills gratängen fått fin färg.

  • Änglatuss

    man behöver ju egentligen inge recept
    man gör alltså sin egna köttfärssås, brer över potatismos och sen in i ugnen!! och så lite ost.. mumsigt värre, får köpa hem lite ksås ingredienser

  • Blå Flygare

    Men i shepherd pie ska köttfärsen smaka specillt. Av receptet ovan undrar jag om inte det är worchestershiresåsen som gör det.

  • Änglatuss
    Blå Flygare skrev 2007-11-06 12:54:50 följande:
    Men i shepherd pie ska köttfärsen smaka specillt. Av receptet ovan undrar jag om inte det är worchestershiresåsen som gör det.
    får testa!!
    skulle ha gratinerat min kvarlämnade ksås och mitt mos istället för att ha ätit som det var, men det vär där jag kom på iden att jag var sugen på fattimanspaj, visst är den så den heter på svenska!
  • FrippeFripp

    jag brukar ofta göra fårahedenspaj, med mos och köttfärs. men som sagt är nog inte äkta eftersom jag inte gör efter recept..tager vAD MAN haver och kryddor och mos =)

  • Stugan
    olzzon skrev 2007-11-06 12:40:41 följande:
    Jodå det finns.. svärmor brukar ha dille på det.. köttfärsen i botten.. sen bre ut moset ovan på.. in i ugnen.. ca 30min... gott gott 
    jag gör tvärtom,moset i botten och köttfärsåsen ovanpå..det går det med..
  • tantans

    Fattigmanspaj

    Det här är ingen riktig paj, utan en nödlösning för den ohändige efterrättsmakaren eller ett lågkalorialternativ för bantaren.
    Dock nästan lika gott som en riktig paj.

    (4 personer)

    Ingredienser:
    1 paket (ca: 400 gram) frysta bär av valfri sort ( t ex blåbär eller hallon)
    1 burk Kesella Vanilj
    1 paket Digestive-kex

    Gör så här:

    * Micra eller värm bären på låg värme i en kastrull på spisen tills de blivit lite som en varm sås. De skall inte vara riktigt sönderkokta, men huvudsaken är att de är genomvarma.

    * Fördela bären i dessertskålar och bryt 1-2 digestivekex i mindre bitar och strö över varje portion

    * Toppa med rikligt med Vanilj-kesella

    Garanterat snabbt, gott och mindre onyttigt än en portion riktig paj med gräddvanilj-visp. Kräver inte heller lika mycket förberedelser.
    Kanske inte det lyxigaste, men en perfekt sista-minuten-efterrätt vid oväntade besök eftersom man kan ha ingredienserna hemma.

    Undrar du nåt om receptet?
    Maila gärna till Bulldozer, klicka på maillänken i botten på texten bara.

Svar på tråden potatismos och köttfärssås