Du måste logga in för att svara i en tråd.

  • skrutta05

    Sås till fläskfilé?

    Till helgen ska jag bjuda på potatisgratäng o fläskfilé (skära i skivor o steka)
    Tänkte göra nån sås till det.... Finns det några förslag?? Helst snabba,enkla

  • Svar på tråden Sås till fläskfilé?
  • norgesessan

    pepparsås!! fast jag klarar inte att göra en själv, som ser god ut..den smakar bra, men ser inte bra ut. så vi har pulver pepparsås, men gör resten själv.

  • plutto

    ÄÄÄLSKAR gorgonzolasås! Koka upp grädde, ha i lite fond, i med osten och låt den smälta.

  • Pokergirl

    Till en gratäng tycker jag en rödvinssås passar bra.
    Hojta om du vill ha recept!

  • Tant Groda

    vi hade faktiskt en nerkokt rödvinssky sist....men annars behövs det inte något direkt sås till det...

  • chirren

    matlagningsgrädde, peppar salt och stek på kantareller, blir en supergod sås som passar jättebra till fläskfilé.

  • Leija
    plutto skrev 2007-11-06 22:47:15 följande:
    ÄÄÄLSKAR gorgonzolasås! Koka upp grädde, ha i lite fond, i med osten och låt den smälta.
    Jaa, super gott
  • lokacitron

    bearnessås är gott till.

  • minnlis

    Tycker inte heller det behövs någon sås till gratäng. skulle välja att göra en härlig sallad i stället. Annars madeira sås. den är god.

  • skrutta05

    Tack för alla förslag!

    Vill gärna ha receptet på rödvinsåsen!!!

    Egentligen tycker inte jag heller man behöver sås till...Men det är säkert nån som villgotta sej lite extra

  • Canberra

    Svampsas ar supergott att gegga med potatisgratangen. :)

  • Annajohanna

    Vi brukar ha kall fetaost sås till fläskfile, väldigt enkelt.

    Blanda en burk 2,5dl lätt Creme Fraich och ett pkt fetaost (Vi har Icas)
    Färdigt.

  • Pokergirl

    Rödvinssås för två:

    Hacka en gul lök i lite mindre bitar. stek i smör utan att löken får färg. hacka en vitlöksklyfta och släng i. I med en piri-piri (ohackad) samt två lagerblad. Slå över ett stort glas rött vin samt ett par matskedar oxfond och ett par dl vatten. Tillsätt en matsked tomatpuré, lite honung (en uns). Låt koka länge,såsen ska koka ner till mkt vätska försvunnit och såsen blivit stark i smak och mörk i färg. Sila bort löken och red med maizena vid behov. Smaka av med extra salt och peppar.

  • Freiya

    jag brukar ta creme bonjour cuisine med örter och vitlök till fläskfilé, kanongott! gärna ett gäng klyftade champinjoner i med :))


    Nu flyger vi, sa räven. Kastade grisen i tryckkokarn.
  • Gul13

    Klart det behövs sås till ... Sås är aldrig fel
    Skulle nog servera rödvinssås till. Och naturligtvis en trevlig sallad.

  • skrutta05

    Tack så mycket för receptet

Svar på tråden Sås till fläskfilé?