• Kermit123

    Julskinka i Spanien eller Portugal? Hjälp!!

    Älskling.....Skinkan sitter bak på en gris!!!!!!
    Jag beemar över en gris till dig
    Puss

  • Kermit123

    Nicke säger att du ska gå till slaktarn och berätta att du vill ha en stor benfri skinka. Han kanske t.o.m vet vad julskinka är....hmmmm christmasham!!!!!!

  • Kermit123

    Du ska ju ha en bonefreechristmasham....*ASG*
    Lyckatill!

  • Kermit123

    Inbjudan!
    Välkommen till fam. Grodjävlar 24/12 (eller när fan du vill) på lite äkta svensk grisrumpa.
    Ni skulle hållit er i gråruggiga sverige.

    När vi ses så ska du få julskinka så det räcker och blir över.

  • Kermit123

    Kokt rimmad skinka:
    Ska vattläggas 2-3 timmar, beroende på storlek, så kokspadet inte blir för salt.
    Sprutsaltad skinka behöver ej vattläggas och kokas utan salt.
    Låt nät på benfri skinka sitta kvar.
    Spola av skinkan under rinnande vatten.
    Stick in en köttermometer så att spetsen hamnar i skinkans tjockaste och köttigaste del.
    Lägg skinkan i en gryta, även termometern.
    Häll på kallt vatten så att det står över skinkan.
    Koka upp och tag bort ev skum.
    Tillsätt 15-20 kryddpepparkorn och 1-2 lagerblad, ev också persiljekvistar och skalad morot för att få mera smak på spadet.
    Sjud skinkan under lock på svag värme.
    När termometern visar 70-75 grader är skinkan färdig. Vid 75 grader är smaken karaktäristisk för julskinka.
    Koktiden varierar mellan 40-65 min/kg skinka.
    Tag upp skinkan och låt den svalna något.
    Tag bort nät och svål. Griljera eller glasera.
    Kyl spadet snabbt, använd som doppspad eller som buljong i soppor.

    Ur Vår kokbok

    Till dig från en sann hemmafru!!!!!!!!

Svar på tråden Julskinka i Spanien eller Portugal? Hjälp!!