Soppor
har ni nå recept på goda soppor man kan göra nu när det blir kallare ute??
har ni nå recept på goda soppor man kan göra nu när det blir kallare ute??
Gillar du Grönsakssoppa?
Palsternacka, Rotselleri, Purjolök och Morötter, Detta skär du i små bitar eller på rivjärn. Lägger det i rytan och häll på vatten
så att det täcker grönsakerna. Lägg även i buljongtärningar ca: 2/L vatten. Salt och Peppar. Har du köttrester över är det gott att ha till.
Smaklig spis.
Potatis & Purjolökssoppa, helt underbar!!
kryddburken.wordpress.com/2007/03/19/potatis-purjolokssoppa/
Kungsfisk soppa
4 portioner
1 Påse Kungsfisk
2,5 dl Matlagnings grädde
1 Burk Mini Fraiche Tomat chili
Vatten / vitt vin
Citrongräs
250g Blandade skaldjur (skalade)
1 Röd paprika i strimlor
½ Purjolök fin strimlad
Salt & Peppar
Lite grov hackad färsk koriander
Ev. Lite Sambal oelek
Bryt sedan i Nudlar mot slutet eller servera dessa på sidan.
Skär fisken i små bitar blanda sedan allt i en stor kastrull.
Häll över matlagnings grädde och mini fraiche blir det för lite sås späd på med lite vatten/vitt vin för en tunnare soppa.
Låt koka smaka sedan av med salt & peppar och ev lite sambal oelek på slutet.
Servera med vitlöksbröd.
Kycklingcurrysoppa
Foto: Ulf Svensson
? 4 pers
Ingredienser
250 g kycklingfilé
200 g potatis
1 msk smör
1 msk curry
3 hönsbuljongtärningar
1,3 liter vatten
1 dl matlagningsgrädde
150 g frysta haricots verts
150 g frysta broccolibuketter
10 cm grönt av purjolök
4 msk majsstärkelse + vatten
Gillar du kokt kyckling med currysås gillar du garanterat denna
soppa. Curryn i receptet är en vanlig curry men du kan välja den
du gillar bäst.
Gör så här:
1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Skala och tärna potatisen.
2. Hetta upp smöret i en gryta och bryn potatis och kycklingfiléerna
däri. Strö över curry, fräs en kort stund, tillsätt buljongtärningar
och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 5 min.
3. Tillsätt matlagningsgrädde, bönor, broccoli och strimlad purjolök.
4. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ut i soppan.
Koka upp och låt sjuda en kort stund. Servera genast med bröd.
Fransk fisksoppa
Ingredienser
4 port
400 g fiskfilé
250 g räkor med skal
1 purjolök, ca 100 g
1 morot
smör
1 msk vetemjöl
8 dl vatten
1 tärning
grönsaksbuljong
2 dl Crème fraiche
Franska örter
salt, peppar
Gör så här
Skär fisken i bitar. Skala räkorna. Skölj och strimla purjolöken. Skala och strimla moroten. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull. Strö över mjölet. Tillsätt vatten och buljongtärning, låt koka upp. Rör ner crème fraiche, lägg i fisken. Låt koka på svag värme 3? 5 min. Rör ner räkorna. Smaka av med salt och peppar.
Kycklingsoppa med risoni
Ingredienser
4 port
2 kycklingfiléer ca 250 g
2 msk smör-&rapsolja
1 1/2 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
pressad saft av 1/2 lime
1 krm chilipeppar
1/2 tsk salt
1 liter vatten
3 msk konc kycklingfond
1 dl risoni
1 dl Kelda mellangrädde
1/2 dl hackad bladpersilja
Gör så här
Skär kycklingen i små bitar. Bryn dem i smör-&rapsolja i en gryta. Rör i mjöl och tomatpuré. Tillsätt pressad lime, chili-peppar, salt, vatten, fond och risoni. Låt soppan koka ca
10 min. Rör i grädde och persilja.
Tack så många goda soppor ni skrivit in här =)
Både jag och barnen älskar soppor så va kul att ni delar med er =)