Inlägg från: Mamsingen |Visa alla inlägg
  • Mamsingen

    Soppor

    Kungsfisk soppa
    4 portioner
    1 Påse Kungsfisk
    2,5 dl Matlagnings grädde
    1 Burk Mini Fraiche Tomat chili
    Vatten / vitt vin
    Citrongräs
    250g Blandade skaldjur (skalade)
    1 Röd paprika i strimlor
    ½ Purjolök fin strimlad
    Salt & Peppar
    Lite grov hackad färsk koriander
    Ev. Lite Sambal oelek
    Bryt sedan i Nudlar mot slutet eller servera dessa på sidan.
    Skär fisken i små bitar blanda sedan allt i en stor kastrull.
    Häll över matlagnings grädde och mini fraiche blir det för lite sås späd på med lite vatten/vitt vin för en tunnare soppa.
    Låt koka smaka sedan av med salt & peppar och ev lite sambal oelek på slutet.

    Servera med vitlöksbröd.

  • Mamsingen

    Kycklingcurrysoppa

    Foto: Ulf Svensson
    ? 4 pers
    Ingredienser
    250 g kycklingfilé
    200 g potatis
    1 msk smör
    1 msk curry
    3 hönsbuljongtärningar
    1,3 liter vatten
    1 dl matlagningsgrädde
    150 g frysta haricots verts
    150 g frysta broccolibuketter
    10 cm grönt av purjolök
    4 msk majsstärkelse + vatten
    Gillar du kokt kyckling med currysås gillar du garanterat denna
    soppa. Curryn i receptet är en vanlig curry men du kan välja den
    du gillar bäst.
    Gör så här:
    1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Skala och tärna potatisen.
    2. Hetta upp smöret i en gryta och bryn potatis och kycklingfiléerna
    däri. Strö över curry, fräs en kort stund, tillsätt buljongtärningar
    och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 5 min.
    3. Tillsätt matlagningsgrädde, bönor, broccoli och strimlad purjolök.
    4. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ut i soppan.
    Koka upp och låt sjuda en kort stund. Servera genast med bröd.

  • Mamsingen

    Fransk fisksoppa

    Ingredienser
    4 port
    400 g fiskfilé
    250 g räkor med skal
    1 purjolök, ca 100 g
    1 morot
    smör
    1 msk vetemjöl
    8 dl vatten
    1 tärning
    grönsaksbuljong
    2 dl Crème fraiche
    Franska örter
    salt, peppar
    Gör så här
    Skär fisken i bitar. Skala räkorna. Skölj och strimla purjolöken. Skala och strimla moroten. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull. Strö över mjölet. Tillsätt vatten och buljongtärning, låt koka upp. Rör ner crème fraiche, lägg i fisken. Låt koka på svag värme 3? 5 min. Rör ner räkorna. Smaka av med salt och peppar.

  • Mamsingen

    Kycklingsoppa med risoni

    Ingredienser
    4 port
    2 kycklingfiléer ca 250 g
    2 msk smör-&rapsolja
    1 1/2 msk vetemjöl
    2 msk tomatpuré
    pressad saft av 1/2 lime
    1 krm chilipeppar
    1/2 tsk salt
    1 liter vatten
    3 msk konc kycklingfond
    1 dl risoni
    1 dl Kelda mellangrädde
    1/2 dl hackad bladpersilja
    Gör så här
    Skär kycklingen i små bitar. Bryn dem i smör-&rapsolja i en gryta. Rör i mjöl och tomatpuré. Tillsätt pressad lime, chili-peppar, salt, vatten, fond och risoni. Låt soppan koka ca
    10 min. Rör i grädde och persilja.

Svar på tråden Soppor