Inlägg från: Ayishaaa |Visa alla inlägg
  • Ayishaaa

    Omskärelse/könsstympning

    SkåneP skrev 2007-11-12 14:26:43 följande:
    "Vem har skrivit att h*n ycker det är befogat och finns fördelar med att ta bort örsnibbarna? "Det var en invändning mot resonemang som beseras på föräldrars rätt att göra saker utifrån "pga eventuella fördelar så som de ser det." eftersom så-som-de-ser-det resonamanget inte håller. Försökte illustrera med öronsnibbsexemplet.Poängen svichade dock obemärkt förbi av någon anledning. "Enligt vilken källa?"www.familjeliv.se/Forum-5-66/m26793302-2.htmlBättre källa mottages gärna
    Men förstår du inte, att ta bort örsnibbarna finns ingen befogenhet för eftersom det inte finns något som säger att de skulle vara en hälsorisk. Det var ett riktigt dåligt exempel, försök med vaccination istället, där har du ett bra och relevant exempel.
  • Ayishaaa
    SkåneP skrev 2007-11-12 14:26:43 följande:
    "Vem har skrivit att h*n ycker det är befogat och finns fördelar med att ta bort örsnibbarna? "Det var en invändning mot resonemang som beseras på föräldrars rätt att göra saker utifrån "pga eventuella fördelar så som de ser det." eftersom så-som-de-ser-det resonamanget inte håller. Försökte illustrera med öronsnibbsexemplet.Poängen svichade dock obemärkt förbi av någon anledning. "Enligt vilken källa?"www.familjeliv.se/Forum-5-66/m26793302-2.htmlBättre källa mottages gärna
    Förlåt men jag bad om en riktig källa, alltså forskning eller dylikt, inte en länk till en familjelivstråd.
  • Ayishaaa

    Miss Congeniality skrev 2007-11-12 14:35:57 följande:


    ful ord o påhopp, var ser du det? är det för att jag fråga dig om du har ngn moral?tycker det är en helt ok fråga att ställa till ngn om man enbart anser att pga lagligrätt skall man göra vissa saker.
    Fula ord hittar jag i varannan mening, dina svärord. Visst svär om du vill men jag påpekar att det inte gör din ståndpunkt mer sanningsenelig eller starkare, det gör argumenten svagare.
    Påhopp enligt mig: Vem fan är du, Gud eller? (Ett påhop eftersom det är baserat på ingenting.)
  • Ayishaaa

    Miss Congeniality skrev 2007-11-12 14:39:35 följande:


    inte din heller....du mår inte svära men dryg är du iaf så kom inte o snacka om att andra inte kan diskutera när du själv tydligen itne kan hantera det.
    Ja, jag kan tänka mig att du tycker jag är dryg. Det ÄR jobbigt när fördomar slås i kras och när man blir överbevisad i allt man säger. Kanske skulle ge dig av till en diskussion där du har något att komma med eller där du faktiskt kan styrka dina argument?
    Jag är väldigt noga med att ja belägg för det jag skriver, jag kastar inte mig in i diskussioner där jag inte har något som helst bevis eller belägg för mina argument (därför kan jag nog uppfattas som dryg och jobbigt eftersom bevis väger rätt tungt för diskussionens slutplädering.
  • Ayishaaa
    Lequisha skrev 2007-11-12 14:36:13 följande:
    Om du läser lite nogrannare så ifrågasätter jag kraftigt siffrorna som presenteras där."Din statistik är inte direkt tillförlitlig.Den första siffran på 2% ställer jag mig rätt skeptiskt till eftersom det är du själv som angett den, men uppenbarligen glömde bort detta senare samma dag. Saknar dessutom källhänvisning.Den andra siffran är inte direkt relevant för diskussionen.Ca 3000 män blir omskurna per år i Sverige idag och det är det siffran 2-10% baseras på.MEN endast 1000 av dessa män omskärs inom svensk sjukvård under kontrollerade former.Om alla dessa 3000 blev omskurna på sjukhus skulle ovanstående siffra säkerligen se helt annorlunda ut."
    Bra poäng :)
  • Ayishaaa
    skorpionen80 skrev 2007-11-12 14:45:19 följande:
    Varför inte lära era barn hur man tvättar sig istället?
    I Islam är renlighet väldigt viktig (detta är visseerligen OT men jag kan besvara dig ändå.) För att förstärka renligheten tas förhuden bort. En omskuren man blir renare och ser fräschare ut när han tvättar sig jämfört med en ickeomskuren man.
  • Ayishaaa

    Miss Congeniality skrev 2007-11-12 14:52:50 följande:


    Fördomar! vad är det som inte stämmer!O tror du att du är den ända som vet ngt om detta? du snackar om att jag hoppar på dig, right back at you.Du har i flera inlägg ifrågasatt min intelligens bara för att jag inte tycker som du o då skall du få fakta om du så gärna vill.1. Ett så har jag all rätt att komma med en åsikt baserad på vad jag känner ang omskärelse/könsstympning.2. Även om min kunskap nu inte är baserad på tro/religion som jag anser vara roten till accepterad könsstympnign på pojkar så har även jag läst artiklar men främst tittat på dokumentärer på tv som alla andra.Men det accepteras väll inte som kunskap utan man måste väll som du var uppvuxen i en miljö o lev med detta för att veta ett skit.Vilka argument är det jag behöver styrka tycker du.Titta gärna på Bullshit (programmet) som visades för ngr veckor sedan på tv6 när det kommer i repris, där får du ett program som tar upp alla nackdelar (och båda sidorna) med könsstympning på pojkar.Där läkare och forskare hävdar motsatsen till det du säger.
    jag fattar inte vad du syftar på och det ÄR tydligt att du saknar kunskap i ämnet.

    jag tror att jag har sagt till dig tidigare att jag inte litar på fakta som kommer ur ett hopklippt komikerprogram som kallas "Bullshit". Jag går efter riktig forskning och trovärdig fakta där riktiga läkare kommit fram till slutsatserna.
    Min åsikt är inte baserad på min religion/tro utan på medicinsk fakta.
  • Ayishaaa
    FruMansour skrev 2007-11-12 15:03:15 följande:
    Åh herregud att den frågan inte lagts ner med tanke på alla trådar som tagit upp detta ämne..........
    hehe, när argumenten tryter så tar man till såna här kommentarer =D
  • Ayishaaa
    Lequisha skrev 2007-11-12 15:04:01 följande:
    Jag har själv presenterat fakta många gånger om och bemötts av kommentarer som "vårdguiden är bara rädda för att verka rasistiska så det tror jag inte på" eller "att man behöver ta bort förhud pga medicinska orsaker går jag inte på" Så fakta är tydligen olika viktigt beroende på vem som presenterar faktan Inget riktat mot dig dock.
    Ja, det är inte första gången vårdguiden anklagas för rädsla och rasism. Konstigt att de ens vågar lägga upp information om cancer, tänk om alla anhöriga tar illa upp... :(
  • Ayishaaa

    Miss Congeniality skrev 2007-11-12 15:05:43 följande:


    hur är det tydligt att jag är okunnig? är det för att min åsikt skiljer sig från din? för jag har enbart sagt att manlig omskärelse som du kallar det för i mina ögon är precis lika illa som kvinnlig. Sedan kan du förklara att de sker av två olika anledningar (o jag vet hur kvinnligkönsstympning går till) o att det tar mer skada o själva ingreppet på kvinnor är värre osv.men i mina ögon o tydligen många andra människors ögon oxå är att skära små pojkar i snoppen hel onödigt för hygien har inget med en hudflik att göra utan om man kan tvätta sig över huvudtaget. O jag betvivlar att hiv smittas mer eller mindre med en hudflik ( i alla fall i västvärlden).Men för all del fortsätt du o förolämpa o kalla mig okunnig om det får dig att må bättre.
    Nej, man har rätt till sin åsikt. Men hittills har du envisats med att påstå att omskurna män är stympade vilket bara påvisar okunskap. Och för att du envisas med att påpeka att din åsikt är viktigare än sjukvårdens, lagens samt majoriteten av världens befolknings. Du envisas också med att säga att det inte är renligare utan förhud trots uppebar bevisning att omskurna har mindre bakterier, infektioner samt att detta förhindrar könssjukdomar, cancer och HIV i många länder.
Svar på tråden Omskärelse/könsstympning