Vegetarisk lasagne -recept önskas!
Om ni har recept på god vegetarisk lasagne så vore jag himla glad om ni ville dela med er.
kram
Om ni har recept på god vegetarisk lasagne så vore jag himla glad om ni ville dela med er.
kram
Gör vanlig lasagne men bytt ut köttet mot corn
Jo, du kan ju lägga i lite majs och morötter oxå!
Har ett jättelätt o gott recept, med krossade tomater, keso o bandspagetti. Kan det vara något??
Kanske spenat, mozzarella, tomater och ostsås?
Håller med mammuten. Lite rivna morötter blir gott i också.
Jag brukar ha hackad spenat i botten blandat med lite idealmjöl så att det inte blir för blaskigt, sen har jag ett lager lasangeplattor, därefter Icas krossade tomater med chili (eller någon annan sort), ett lager med lasangeplattor. Sedan Keldas ostsås och sist riven ost.
Väldigt lättlagat och gott
Jag brukar göra en veg-lasange där jag gör en "röra" med hackad lök, auberguine (hur 17 stavas det), färska champinjoner som allt skärs i bitar och sedan steker jag det tillsammans med krossade tomater och kryddar med färsk chilipeppar, basilika och timjan - sedan varavar jag röran med lasangeplattor, sås och ost precis som till vanlig lasange - det blir jättegott och mina de som jag bjudit på det har uppskattat det väldigt mkt i också.
Jag tycker att den godaste lasagnen innehåller en riktigt god tomatsås, bechamel, keso och fårost. Busenkelt och supergott.
Linisens lasagne
grovrivna morötter
hackad eller bladspenat
gul lök
koriander, på kryddburk
en svampbuljong
lite riven muskot
stek allt väl och blanda i hälften matlag. grädde och hälften mjölk
Under tiden ställer du en kastrull på plattan och häller i två burkar krossade tomater, lite balsamvinäger lite honung eller socker, cayennepeppar, mycket nymalen svartpeppar och salt.
Varva dessa två blandningar, och toppas med hälften keso hälften riven ost!
Mums!
Gott med rödvin till..........
Lycka till
Här är en lite dyrare och otroligt god variant:
lasagneplattor
6 röda parikor
1 påse färsk spenat
1 burk kesella
1 burk ricotta
200-300 g chèvre
2 pkt Kelda ostsås/bechamel med ost (ca 5 dl sås)
1 burk ajvar paprika relish, 340 g
salt
svartpeppar
rosépeppar
pinjenötter
lite riven lagrad ost
--> Värm ugnen till 250, dela paprikan i halvor, pensla med olivolja och rosta högt i ugnen tills de är mjuka och delvis svarta i skinnet (ca 15-20 min). Låt svalna i en bunke med isvatten och dra av skalet, dela varje halva i tre bitar.
Mosa ihop kesella, ricotta och chèvre, salta och peppra.
Blanda nästan all ostsås (spara 1,5-2 dl) med ajvarpurén.
Varva lasagneplattor, ostblandning, paprika, spenat och ost/ajvarsåsen. Täck med den sparade ostsåsen och strö över lite riven ost och pinjenötter. Grädda i 200 grader tills lasagnen är mjuk och har fått fin färg.
jag tycker det blir godast med:
* hackad spenat
* tomatsås (passerade tomater + örtkryddor och salt)
* vit sås utan ost
Varvas mellan lasagneplattor och ev. lite ost ovanpå
Grön lasagne
4 pers
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
smör
1 pkt bladspenat, ca 250 g
1 burk krossade tomater ca 400 g
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl svarta oliver med kärna
5 dl Kelda ostsås
9 lasagneplattor
2 dl Gratella gratängost
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Skala och grovhacka den gula löken och vitlöken.
Fräs i smör i en stekpanna.
Rör i tinad spenat, tomatkross och smulad buljongtärning.
Låt såsen koka några minuter.
Kärna ur oliverna och rör ner dem i såsen.
Varva tomatsås, ostsås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Strö över osten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Servera med sallad.
Jag håller med de andra om att det är jättegott med tomatsås i lasagnen (och vit sås) men jag tycker det blir så tråkigt om man bara gör en slät tomatsås. Godare om man gör lite grönsaksbitar i så det finns nåt att tugga på.
Jag brukar köra med: zuchini, morot,champinjon och lök. Och så lite riven rotselleri. Gör grönsakerna som om du skulle woka dom.
mmm..nu blev jag sugen på lasagne...