God kladdig chokladkaka
100g smör
2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
50g mörk choklad (minst 60% kakao)
kokos till formen
ca 100g odense nougat
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
3.Smält smöret i en kastrull.
4.Vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.
5.Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
6.Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
7.Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
8.Häll all smet i formen och grädda i ca 20 minuter , känn efter med sticka.
9.Ta ut kakan och låt den svalna några minuter innan du hyvlar på ett ca 1 mm tjockt lager nougat. Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att serveras med glass eller vispgrädde.
Jag tycker den är absolut godast kylskåpskall och med vispgrädde till...mums...