Lätt sås
Nån som har tips på en lite lättare sås? Alltså inte så tung och gräddig. Tänkte göra inbakad fläskfilé och då känns det som att det kan bli too much med en gräddig sås.
Tänkte fylla med mozzarella, bacon och basilika..
Nån som har tips på en lite lättare sås? Alltså inte så tung och gräddig. Tänkte göra inbakad fläskfilé och då känns det som att det kan bli too much med en gräddig sås.
Tänkte fylla med mozzarella, bacon och basilika..
Blanda kesella ihop med de kryddor du har till köttet. gott och friskt. Och nyttigt. allt på en gång
Som kall sås då?
Snabb o "lätt" sås brukar vi göra på cream fr. och thai sweet chili sås, blanda önskad mängd serveras kall mums
gör bara en redd sås med buljong, lite rödvin, maizena, peppar ev lite soja och kryddor du gillar
kall ja
Till den maträtt du ska ha skulle det ju vara jättegott med tsatziki som kall sås. Som varm sås skulle jag föreslå en örtkkryddad skysås. Fräs 2 msk mjöl i 2 msk smör. Späd med sky från fläskfilén samt lite VITT vin och krydda med svartpeppar, pressad vitlök, tillsätt FÄRSKA örtkryddor (timjan, rosmarin, basilika, oregano, en eller flera sorter) och småputtra en liten stund. En skvätt grädde på slutet rundar av smaken och gör inte att såsen blir tung och fet.
Just det, en nypa socker (1/2 tsk) är också gott och ger en mkt fylligare smak. Salt tillsätter man om man tycker att det behövs.