Riktigt lyxigt recept på pasta med skaldjur?
Letar och letar och hittar inte något bra recept.



Letar och letar och hittar inte något bra recept.
Jättegott att fräsa tomater i olivolja så pass länge att de tappar skinnet, hacka ner vitlök, massa persilja och sen på slutet ha i de skaldjur man vill ha. Brukar bara ha kräftstjärtar. Servera med pasta och vitlöksbröd. Kanongott! Enkelt men ack så gott!
Det går åt ganska mycket tomater men det är mycket godare med endast färska än att ha i en burk krossade. Glöm inte krydda, salt och färsk malen peppar!
jollydolly
Pasta med räkor och saffran 4 port
400 g pasta
2 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
0,5 g saffran
2 dl fiskbuljong
1 dl grädde
2,5 dl räkor, skalade eller kräftstjärtar
2 stsalladslök(ar)
salt och peppar
1 st gul lök, liten hackad
parmesanost
1. Koka pastan i rikligt med vatten (se koktid på paketet) och låt pastan rinna av i ett durkslag när den är färdig.
2. Pressa ner vitlöksklyftan i en vid kastrull och fräs den i olivoljan tillsammans med hackad lök och saffran.
3. Tillsätt fiskbuljong och grädde, koka upp och smaka av med salt. Vänd ner pastan, räkorna och skivad salladslök i saffranssåsen. Avsluta med svartpeppar från kvarnen. Låt anrättningen bli riktigt het innan servering och garnera gärna med lite färskriven parmesan på toppen.
Jag har gjort förljade ett par gånger och den är jätte god och lätt!
Stek 2 vitlöksklyftor i lite olja (pressa vitlöken)
Lägg i skaldjur och fisk wooka en liten stund
Lägg i purjolök wooka en stund till
Häll på vispgrädde och låt skuda 3-5min lägg sedan i stark ost och rör runt
salta och peppra med fördel citronpeppar!
Servera med nykokt pasta
jätte gott!
Japp! för 4 pers:
FInhackad gul lök 1 st
creme fraiche 2 paket (4 dl)
pressad citron -4-5 msk
färsk finhackad dill -massor!
räkor, kräftstjärtar, musslor - vad man vill ha i. -500 gr blandade
hummerfond (ju godare ju bättre 3-4 msk
salt
peppar
lite soja
Fräs löken i smör, häll i cremefraiche och resten och koka upp tills lagom konsistens. På slutet: Lägg i skaldjuren så de bara precis blir varma, inte kokta.
Trevliga recept!
siamusen
siamusen
Ok här är ett tips vi älskar. Jätteräkor med färsk pasta med saffranssås.
Har svårt att skriva ner receptet, det är maken som är kock, men fräs lök och vitlök och saffran, slå på vittvin, sedan grädde och vatten. Tror att det endast behöver Lite fiskbuljong och peppar. Pepparen blir godare om den fräses med. Red sedan av.
Stek jätteräkor, gärna black tiger, de är inte så gummiaktiga som scampi. Var inte blyg med vitlök. Pilgrimsmusslor går också att steka till. Koka färsk pasta och blanda med såsen.
Härligt gul rätt med vackert röda räkor. Godast om skalet är kvar men lite bökigare att äta. Kika gärna in med frågor!
Jannamia tipsade visst om samma grej.
4 skollade tomater(utan skal)
2shalotenlökar
2 vitlöksklyftor
sambal olek
3 dl grädde
2dl vittvin
smör
Hummerfond
färsk basilika
fisk och skaldjur ni gillar, jag brukar ha, musslor med skal, räkor och lax.
hacka, tomater, lök och vitlök i smör på svagvärme tillsammans med sambal, slå på vin och låt puttra några minuter, Tillsätt sen grädde och hummer fond, ska du ha någon fisk i som lax tar nu i den nu. låt puttra lite red såsen om det behövs. mot slutet till sätter du, musslor som du kokat, räkor och basilika, putre lite, så det är varmt.
Servera med färsk pasta sallad o gott bröd,
går att variera i alla möljiga varianter