• TEDDEN

    Riktigt lyxigt recept på pasta med skaldjur?

    Letar och letar och hittar inte något bra recept. 


    Nån här på FL som sitter och lurar på världens godaste pasta-skaldjursrecept?
    Gärna innehållande pilgrimsmusslor, jätteräkor, musslor och fisk av alla de slag... 
    Dock INGEN koriander eller citrongräs som krydda. 
     
    Tusentack! 
    /T
  • Svar på tråden Riktigt lyxigt recept på pasta med skaldjur?
  • jollydolly

    Jättegott att fräsa tomater i olivolja så pass länge att de tappar skinnet, hacka ner vitlök, massa persilja och sen på slutet ha i de skaldjur man vill ha. Brukar bara ha kräftstjärtar. Servera med pasta och vitlöksbröd. Kanongott! Enkelt men ack så gott!

    Det går åt ganska mycket tomater men det är mycket godare med endast färska än att ha i en burk krossade. Glöm inte krydda, salt och färsk malen peppar!

  • TEDDEN

    jollydolly


    Det är ett av favvorecepten här hemma.  
    Kan du några fler goda?  
  • Jannamia

    Pasta med räkor och saffran 4 port

    400 g pasta
    2 msk olivolja
    1 st vitlöksklyfta
    0,5 g saffran
    2 dl fiskbuljong
    1 dl grädde

    2,5 dl räkor, skalade eller kräftstjärtar
    2 stsalladslök(ar)
    salt och peppar
    1 st gul lök, liten hackad
    parmesanost

    1. Koka pastan i rikligt med vatten (se koktid på paketet) och låt pastan rinna av i ett durkslag när den är färdig.

    2. Pressa ner vitlöksklyftan i en vid kastrull och fräs den i olivoljan tillsammans med hackad lök och saffran.

    3. Tillsätt fiskbuljong och grädde, koka upp och smaka av med salt. Vänd ner pastan, räkorna och skivad salladslök i saffranssåsen. Avsluta med svartpeppar från kvarnen. Låt anrättningen bli riktigt het innan servering och garnera gärna med lite färskriven parmesan på toppen.

  • Miss Mumin

    Jag har gjort förljade ett par gånger och den är jätte god och lätt!

    Stek 2 vitlöksklyftor i lite olja (pressa vitlöken)
    Lägg i skaldjur och fisk wooka en liten stund
    Lägg i purjolök wooka en stund till
    Häll på vispgrädde och låt skuda 3-5min lägg sedan i stark ost och rör runt
    salta och peppra med fördel citronpeppar!

    Servera med nykokt pasta

    jätte gott! Skrattande

  • Linda1976

    Japp! för 4 pers:

    FInhackad gul lök 1 st
    creme fraiche 2 paket (4 dl)
    pressad citron -4-5 msk
    färsk finhackad dill -massor!
    räkor, kräftstjärtar, musslor - vad man vill ha i. -500 gr blandade
    hummerfond (ju godare ju bättre 3-4 msk
    salt
    peppar
    lite soja

    Fräs löken i smör, häll i cremefraiche och resten och koka upp tills lagom konsistens. På slutet: Lägg i skaldjuren så de bara precis blir varma, inte kokta.


    Det finns ingen mening med livet, det handlar om att hitta ett sätt att stå ut // Magnus Betnér
  • siamusen
    TEDDEN skrev 2007-11-20 14:08:20 följande:
    siamusen

    My master. *Bockar djupt*

    Spot on!  
    älskar cajun mat
  • soldis

    Ok här är ett tips vi älskar. Jätteräkor med färsk pasta med saffranssås.
    Har svårt att skriva ner receptet, det är maken som är kock, men fräs lök och vitlök och saffran, slå på vittvin, sedan grädde och vatten. Tror att det endast behöver Lite fiskbuljong och peppar. Pepparen blir godare om den fräses med. Red sedan av.
    Stek jätteräkor, gärna black tiger, de är inte så gummiaktiga som scampi. Var inte blyg med vitlök. Pilgrimsmusslor går också att steka till. Koka färsk pasta och blanda med såsen.
    Härligt gul rätt med vackert röda räkor. Godast om skalet är kvar men lite bökigare att äta. Kika gärna in med frågor!

  • Frediza1980

    4 skollade tomater(utan skal)
    2shalotenlökar
    2 vitlöksklyftor
    sambal olek
    3 dl grädde
    2dl vittvin
    smör
    Hummerfond
    färsk basilika
    fisk och skaldjur ni gillar, jag brukar ha, musslor med skal, räkor och lax.

    hacka, tomater, lök och vitlök i smör på svagvärme tillsammans med sambal,  slå på vin och låt puttra några minuter, Tillsätt sen grädde och hummer fond, ska du ha någon fisk i som lax tar nu i den nu. låt puttra lite red såsen om det behövs. mot slutet till sätter du, musslor som du kokat, räkor och basilika, putre lite, så det är varmt.
    Servera med färsk pasta sallad o gott bröd,
    går att variera i alla möljiga varianter

  • Frediza1980
    Frediza1980 skrev 2007-11-20 15:58:24 följande:
    4 skollade tomater(utan skal)2shalotenlökar2 vitlöksklyftorsambal olek3 dl grädde2dl vittvinsmörHummerfondfärsk basilikafisk och skaldjur ni gillar, jag brukar ha, musslor med skal, räkor och lax.hacka, tomater, lök och vitlök i smör på svagvärme tillsammans med sambal,  slå på vin och låt puttra några minuter, Tillsätt sen grädde och hummer fond, ska du ha någon fisk i som lax tar nu i den nu. låt puttra lite red såsen om det behövs. mot slutet till sätter du, musslor som du kokat, räkor och basilika, putre lite, så det är varmt.Servera med färsk pasta sallad o gott bröd,går att variera i alla möljiga varianter
    Glömde... 1 msk tomat puré ska i samtidigt som grädden, på slutet ska man smaka av så klart o krydda mer om det behövs.
Svar på tråden Riktigt lyxigt recept på pasta med skaldjur?