Förvara småkakor -frys eller rumstemperatur?
Idag ska jag baka skurna chokladkakor som ska ätas på kalas om två veckor. Ska jag lägga dem i frysen eller ska jag ha dem i rumstemperatur för att de inte ska bli torra?
Idag ska jag baka skurna chokladkakor som ska ätas på kalas om två veckor. Ska jag lägga dem i frysen eller ska jag ha dem i rumstemperatur för att de inte ska bli torra?
Det går bra vilket som, men sätt dem i en plåtburk om de ska vara framme i rumstemperatur. De brukar bli mjuka om de ligger i plast ...
Jag skulle lägga dem i frysen, det är ju trots allt en del fett i, så då vet du att de verkligen är fräscha. Jag brukar lägga småkakor i frysen, har aldrig råkat ut för att de blir tora (men man måste förtås lägga dem i en tät burk, i frysen brukar det funka bra med plast, men låt dem inte tina i burken).
Jag skulle lagt dem i kylen som Tjing säger på grund av "fettrisken" + att kalla småkakor är riktigt gott!
Tack för svaren! Jag lägger dem i fysen i tätslutande plastburk.