• Suskiv

    Istället för ägg vid bakning

    timberhochmandie skrev 2007-11-25 13:10:03 följande:
    4 dl mjöl1,5 dl socker2 tsk bakpulver100 g margarin2 dl sojamjölk+ smaktillsatsMed olika smaktillsatser kan denna sockerkaka varieras i det oändliga. Kakan blir lätt och luftig utan att falla sönder,inte kladdig eller svampigt tung som andra veganska kakor ofta blir. Exempel på smaktillsatser: 2 tsk kardemumma, 2 tsk vaniljsocker, citronrippel + 0,5 dl citronsaft(minska sojamjölken med motsvarande mängd), 3 msk kakao + chokladbitar, eller prova pepparkakssmak med 2 tsk kanel, 1 tsk ingefära och 1,5 dl lingonsylt (minska sojamjölk till 1 dl) Smörj och bröa en slät form. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt även torra delar av smaktillsatser. Finfördela margarinet i blandningen med fingertopparna. Tillsätt sojamjölk och andra "blöta" ingredienser. Bred ut smeten i formen. Strö ev. över pärlsocker, kokosflingor, chokladbitar eller mandelspån. Grädda på nedersta 0n ca 45 minuter.Du kan pensla med sockervatten t.ex.
    Fast soja är ju inte bra att ge till äggallergiker då soja- och äggproteiner är lika varandra. (ägg, mjölk och soja brukar hänga ihop)
Svar på tråden Istället för ägg vid bakning