Inlägg från: Blå Flygare |Visa alla inlägg
  • Blå Flygare

    Istället för ägg vid bakning

    Äggersättning (1 ägg) till mjuka kakor (max två ägg kan bytas ut):
    -Koka upp 1 dl vatten med 1 msk hela linfrön. Låt svalna o sila sedan av. Använd ?vattnet? (gelen).
    -Värm 2 dl vatten med 1½ tsk fiberhusk under omrörning.
    -1 tsk bakpulver. Tänk på att för mycket bakpulver ger smak, så ersätt inte för många ägg med bakpulver.
    -NoEgg (vanlig butik)
    -Loprofin (apoteket, är egentligen inte avsett för äggallergiker utan för njursjuka som behöver proteinreducerad kost)

    Bullar:
    Pensla med sockerlösning, mjölk, honungsvatten, juice, kokosmjölk, sirap eller smält smör.

    Matbröd:
    Pensla med vatten, olja, filmjölk eller mjölk.

    Jag har testat lite olika äggersättningar, men blir inte riktigt nöjd med något till sockerkakorna. Det som blir bäst är bakplver till banankakaLinfrö är ok, men blir lite svampigt och nästan segt. Många tycker om NoEgg, men jag tycker den har en knepig smak och kakan blir platt.

Svar på tråden Istället för ägg vid bakning