Hur tillagar man rödspätta?
Köpte rödspätte-filéer idag
Men hur lagar man till sånt?
Köpte rödspätte-filéer idag
Men hur lagar man till sånt?
Antingen panerar jag dem: ägg eller filmjölk o sen en blandning av ströbröd, salt, vitpeppar o en gnutta socker.
Eller så lägger jag dill o gräslök på dem o viker dem dubbla. Lägger i en form o häller en blandning av tunn grädde o citronsaft på. In i ugnen.
Det här är lätt och jättegott!
Rödspätta i ugn (
500 gr Rödspätta
dill
salt och peppar
Creme fraiche
räkost
lägg dill på varje rödspättafile rulla ihop.
sätt in i ugnen 225 grader i 20 min under tiden blanda 5 dl creme fraiche med en burk räkost.
Ta ut fisken efter 20 min slå av spadet som blivit häll sedan blandningen av creme fraiche och räkost över fisken låt stå i 15 min eller till fisken fått lite
färg.
Servera med pressad potatis.
Jag brukar panera fileerna (doppa i mjöl, sen vispat ägg och sist ströbröd blandat med salt o peppar.)
Jag steker dom i mycket smör på medel märme tills dom är gyllenbruna och till det brukar vi äta hemgjord potatismos och kokta gröna ärtor!
Ruggigt smarrigt!!!
Fridolina 82 skrev 2007-11-30 05:27:13 följande: