Inlägg från: bumse2 |Visa alla inlägg
  • bumse2

    fläskfilerecept

    Sandras skogspanna

    Ingredienser
    4 port
    600 g fläskfilé
    2 gula lökar
    200 g valfri färsk svamp
    smör
    1/2 msk soja
    1/2 tsk svartpeppar
    1 1/2 msk konc. kött- och vinfond
    4 dl Kelda mellangrädde
    2 msk lingonsylt
    färsk timjan
    Gör så här
    Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Skala och grovhacka löken. Skär svampen i bitar. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Ta upp köttet. Stek svampen i stekpannan och koka ur eventuell´vätska. Tillsätt löken och fräs några minuter. Lägg tillbaka köttet. Smaksätt med soja och peppar. Häll i fond och grädde och låt det koka ihop ca 5 min utan lock. Rör i lingonsylten. Strö över timjan. Kokt potatis eller fullkornsris är gott till. Tips! Toppa pannan med lite färska lingon. Pricken över i.

    Italiensk fylld filé

    Ingredienser
    Portioner: 4

    1 fläskfilé (ca 600 g)
    100 g mozzarellaost
    5 marinerade soltorkade tomater eller färdig passerade
    1 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    ½ kruka färsk basilika
    1 paket bacon (à 140 g)
    2 msk smör eller margarin

    Gör så här
    Ansa och skär ett djupt snitt på längden längs med filén. Vik upp filén.

    Skiva osten i mindre bitar. Finhacka basilikan.

    Salta och peppra i filén, fyll den ost, tomatbitar och basilika.

    Linda baconskivor runt hela filén. Sätt ugnen på 200C.

    Smält matfettet och bryn filén hastigt runt om.

    Stek ca 20 min i ugnens mitt. Ta ut och skär med vass kniv i lagom stora bitar.

    Severa med klyftpotatis eller ris och sallad till.

Svar på tråden fläskfilerecept