Jag frågade på BVC ganska tidigt om hur det var det här med mat och småbarn/bebisar. Jag fick svaret av barnsköterskan att precis allt var okej så länge det inte var så saltat eller var spenat eller rödbeta (pga det där ämnet det innehåller).
Kryddor var absolut inget problem, inte ens om det var starkt så länge man tänkte på salthalten. Och nån enstaka gång saltad mat gjorde ingen skada.
Så vi började ge vår dotter barnmat och vuxenmat redan från 4 månaders ålder eftersom hon hatade barnmatspuréer. Fortsatte med amningen och vällingen parallellt. Hon var 4 månader då hon med glädje åt Kyckling i stark vitlökssås på en kinarestaurang. Då vi lagade mat i början då hon var liten hoppade vi helt enkelt över att salta och hade salt stående på bordet för den (vuxne) som ville ha.
0-4 månader: amning
4-13 månader: amning, vanlig mat, barnmat på burk, välling, barngröt
13-24 månader: vanling mat, barnmat på burk, välling, barngröt