• Juniphé

    Kokar saft i saftmaja - vad göra med bärmoset?

    Känns nästan hemskt att slänga bärmoset som blir över efter saftkokningen (svarta vinbär). Det blir ju mängder!

    Kan man på ngt sätt torka och använda som te? Eller baka med det?

  • Svar på tråden Kokar saft i saftmaja - vad göra med bärmoset?
  • Zenobia

    Har för mig att en kompis gjorde sylt av moset.
    Men det borde du kunna använda till pajer och sånt med det som blir över.

  • Juniphé
    Åhh... förlåt - ångrade mig. Det var ju orensade bär jag använde Blir inte så fräscht med grenar i matlagning/bakning

    Men thé då? Någon som provat?
  • Zenobia

    okej då är det en annan sak, inte så gott när det inte är rensat =)

Svar på tråden Kokar saft i saftmaja - vad göra med bärmoset?