• AHöst

    USA trad

    Hedda, vilka sota sma tomtar!

    I Min hjarna ar det fortfarande sommar. Det kanns som om min uppfattning av omvarlden stannade nar Henry foddes. Men igar sa insag jag att det faktiskt ar December och 1:a advent idag.

    Maken overraskade mig med en sadan dar adventskalender med sma luckor. Sa nu har jag nagot att oppna varje dag i December. Vi har planerat att ta bilder till ett julkort och nar vi vaknade i morse sa ar dar sno pa marken! Sa vi ska ut i parken efter Henry's nap.

    Och igar tog jag fram juldekorationer och glogg och ikvall blir det glogg franfor oppna spisen! Jag alskar julen!!

    Nu var det sa att jag hoppade in har for att fraga nagot, men nu kommer jag inte ihag vad det var sa jag far aterkomma.

  • AHöst

    Vi funderar pa att gora en mjuk pepparkaka och det star graddfil. Vad anvander ni som substitut?

    Grattis, Casino, det later lovande!

  • AHöst

    Sa nua r det bestamt. Det blir dop pa nyarsdagen i Sverige. Hur gor man? Skickar man ut inbjudningar?

  • AHöst

    Nagon som vet var har i usa man kan kopa en dopklanning i lin?

    Det blir ju en formogenhet att kopa for SEK.

  • AHöst

    Ja, jag har forsokt titta lite efter monster. Men problemet ar att jag vet precis vad jag vill ha. En dopklanning med sjomanskrage i lin. Om jag hittar ett monster som ar precis som jag vill ha det sa kan jag be svarmor sy. Men utan monster ar jag radd att det inte blir ratt. Det har en tendens att aldrig bli riktigt ratt nar svarmor ska sy. Jag skulle inte vilja hamna i en position att hon syr nagot som jag inte vill ha honom i. Typ puffarmar och volang. Du ahr ju sett Henry. Inte riktigt a lace kind of dude.

    Pottery Barn var en bra ide. Ska genast kolla!

  • AHöst

    really, jag hade nog ocksa kant mig lite sakrare med en mer heltackande forsakring. Men mina ultraljud vet jag har kostat ca $200 som sedan blivit vidareskickat till forsakringsbolaget. Vad glukos test etc kostade eller rutinkollerna hos min ob/gyn kostade vet jag inte da det blev skickat direkt till forsakringsbolaget utan att vi sag en speciell kostnad.

    En annan sak att veta ar att det inte ar ovanligt att det kostar forsakringsbolag en sak och samma sak kostar nagot annat om man sjalv betalar. Men ring och fraga vilka rutinkoller du kommer att behova och be att fa pris.

    Pa upper west side sa kolla med Roosevelt. Anoke har pa FL har jag for mig fodde dar. Anoke anvande ocksa en barnmorska har som hon var valdigt nojd med och som om jag inte minns fel har haft hand om flera svenskar.

    Lycka till.

  • AHöst

    Vem var det som ocksa kom hit som gravid och hade en likanande situation? Noi?

  • AHöst

    really, det kan nog vara bra att kolla upp en specifik barnmorska eller ob/gyn. Det fungerar sa att de ar sedan kopplade till sjukhuset. Jag tror det ar i den anden du maste borja och ringa, inte sjukhuset nodvandigtsvis. Fast de kan kanske ocksa foresla lakare. MariaNJ har jag for mig ocksa valde Roosevelt, sa hon kan ocksa ha rekommendationer. Jag ahr ocksa en amerikansk kompis som gar till nagon som hor till Roosevelt. Jag kan fraga henne vem.

    Tank ocksa pa att det fungerar lite olika har. Amn kan valja om man vill ga till barnmorska eller lakare och lakare kan vara valdigt olika sinsemellan, mer eller mindre medicinska ingrepp etc. Om du inte ska foda har sa ar det kanske inte riktigt lika viktigt, men det kan kanske anda vara bra att du valjer nagon som har lite samma filosofi som dig.

    Och sist men inte minst. Kasst? Absolut inte! Varfor skulle det vara det? Det later bara spannande!

  • AHöst

    Nagon som sett en dopklanning eller monster till en dopklanning med sjomanskrage nagonstans?

  • AHöst

    Lite avundsjuk ar jag allt. Jag vill ocksa ha gran. Men vi ska ju aka till Sverige och dessutom sa har vi matbordet i var den dar granen brukar sta eftersom vi haller pa och renoverar matrummet. Sa inte finns det plats heller. Ja ja.

    Men jag undrar om det inte far bli tradition i framtiden att aka med Henry till en tree farm pa forsta advent. Det later sa mysigt. Hogg ni verkligen ner den sjalv ocksa? Eller valjer man bara ut den?

Svar på tråden USA trad