Inlägg från: MariaNJ |Visa alla inlägg
  • MariaNJ

    USA trad

    forst o framst maste jag bara saga att det ar sno har!!!! och forsta advent!! Livet e allt harligt:) haha

    Saargr- Tack for nya traden!

    Charly- nar du gor lussebullar med mandelmassa, nar lagger du i den da? River du den? Jag forsokte for forsta gangen forra aret, och det har e pinsamt att saga, men jag trodde jag skulle smalta den:) Haha, sa jag varmde upp den pa spisen, men det blev ju helt hart, som mandelbeskvier:) sa i ar tankte jag riva den istallet, men jag undrar om man lagger ner den i degen innan man rullar ut bullarna liksom.

    Isabell och Hedda- underbart sota kort!!! Gud sa gulliga dom ar!!

  • MariaNJ

    mealla, mums!! en san ska jag nog prova o baka! Later ju verkligen gott!

    musten- jag brukar kopa odense almond paste. Dom har oftast marzipan brevid. Finns saklart pa whole foods, men jag tycker mig ha sett den pa "vanliga" affarer som food emporium, path mark och gristedes osv.

    vi har precis kommit hem med granen!!! Den ar enorm i vart lilla vardagsrum:) Men det ar samma visa varje ar, dom ser ju inte sa stora ut nar man koper dom, sen kommer man hem och man maste flytta om hela vardagsrummet:)

    Nej, nu ska jag nog oppna en must (10st kvar da:) och tanda advents ljuset!:)

  • MariaNJ

    really- min OB ar anknuten till Roosevelt, Vanessa Dinnall heter hon, jag trivs jatte bra med henne! Hon ar fran England coh ar oppen for en mer naturlig fodsel osv. Pa hennes practice jobbar aven en midwife som heter Sandra Woods, som ar min back-up om DInnall inte kan vara dar vid forlossningen.

    Nar jag blev gravid kandes allt sa jatte stort och laskigt med hur allt funkar har. Bara att hitta nagon man trivs med ar svart nog, sen ska ju allt stamma dar ocksa. Det enda problemet jag har haft ar att hon ar svar att fa tag pa nar man vill ha svar direkt. Man far ofta vanta till slutet av dagen tex, det hade jag ingen aning om, men det ar helt normalt tydligen. Men forra veckan hade jag ihallande smartor i magen i kanske en timme, sa jag ringde pa morgonen, och vi fick komma in direkt pa kontroll. Sa ja, jag rekommenderar verkligen henne. Pippilotta har ocksa en OB som jobbar genom Roosevelt, sa hon kan nog ocksa tipsa dig!

    Lycka till och fraga pa om du undrar over nagot annat!

    Tjejor- vet ni hur gott det luktar hos oss med granen!!! det ar ju bara for mysigt!:)

  • MariaNJ

    det blev ingen tree farm:( vi blev jatte besvikna, men vara vanner var upptagna under dagen och har tva sma barn, sa det fick bli en vanlig plantshop i englewood eftersom det blev ganska sent...buuu tyckte vi, dessutom mycket dyrare! 60 dollar blev det, men forra aret kostade det oss 80 i edgewater, fast den var riktigt grym den granen:) Men nasta ar vill jag verkligen aka till en riktig tree farm! Tank att fa hugga ner en sjalv! haftigt!

  • MariaNJ

    cc- jag anvander inte heller mossa, jag ar nog lojlig, men det kanns sa himla laskigt utav nagon anledning. Att det ska fatta eld. Men faktiskt sa ar det snyggt med sma kulor, det kor jag med ocksa!!

  • MariaNJ

    totalt OT, men jag har bara 99 dagar kvar!!:) Vilken milestone jag passerat, nu blir jag nastan lite stressad:)

  • MariaNJ

    brudar-

    gissa vad jag har fatt tag pa, dr oetker quick jasblanding!!! det finns att bestalla pa www.germandeli.com/hefeteiggarant.html

    det kanske bara ar jag som tcker det ar kanon, men jag har aldrig bakat sa goda kanelbullar forrut! Bestallde ett gang som jag tankte anvanda till lussebullarna, nu fasiken ska dom inte bli torra!:)

    dom har aven citron fanta pa den dar sidan!! och salt lakrits bla:)

  • MariaNJ

    Mealla- vi har haft en tivo box och en dvr box i olika rum ett tag, men nu kopte vi ny tv till sovrmmetoch bytte da ut varan tivo till en till DVR fran cablevision. Jag kanner lite smatt separationsangest av att saga hej da till min tivo, men arligt talat sa tycker jag DVR e battre, for du kan spela in tva program samtidigt, med tivo kan man bara spela in ett, och da maste da aven titta pa den kanalen. Sa om du spelar in en show pa dvr sa kan du titta pa andra kanaler samtidigt. Spelar du in tva shower sa maste du tittapa nagon utav dom, har jag for mig,e lelr ar det 3?:) i vilket fall som helst sa ar DVR battre tycker jag, forutom en del sma saker, menyn ar inte alls lika bra som tivo, som skapar mappar om man har fler an ett avsnitt av en show, sa den ar lattare att navigera. SEn tycker jag ofta man missar den sista minuten pa DVRen, det kan du stalla in nar du spelar in visserligen, jag glommer bara bort hela tiden.

    saaa, det var min asikt om detta. Det har ar ungefar som nar tva brittiska tjejer anfoll mig i times square i morse och fragade vart jag hade kopt mina ugg...det blev ett langt upplagg om vart dom finns, och hur man tar sig dit. Hur svart det ar att fa tag pa i sma storlekar i just den fargen man vill ha osv osv..ja, vissa amnen ar man ju passionerad i helt enkelt, dvr och ugg...och som manga vet, leverpastej:) haha

  • MariaNJ

    peony- det hade jag ingen aning om! da hade vi ju bara kunnat uppdatera boxen ju! Jaja, men som nagon annan sa i traden sa kostar dom ju pengar, det gor inte dvren, sa jag far noja mig utan tivo.

    det snoar har i NY forrasten!:)

  • MariaNJ

    haha, jassa, det kommer val snart da! Lagom till julgrans inkopet! men musten, pluggar, jag e impad!:) Sant ar jag skit dalig pa, sa mina tavlor osv skulle nog sitta battre med silly putty an hur dom sitter nu med spik i gips vaggar:)

Svar på tråden USA trad