• really

    USA trad

    Hej!
    Här hoppar en nybörjare in för en fråga i er tråd. Hoppas att det är okej och att ni har tid att hjälpa mig mitt i era diskussioner.

    Jag bor i Sverige, men ska till NY i 3 månader i vår, då min man ska dit och jobba.
    "Problemet" är att jag ganska nyligen plussat, och då kommer såklart en massa praktiska frågor...
    Som det ser ut nu så kommer jag att vara i NY när jag är i vecka 24-32. Då kommer jag ju behöva gå på massa koller och sånt när jag är där! Har ingen aning om vart jag ska vända mig eller hur jag ska göra osv...

    Jag har kollat upp, och vet att min tjänstereseförsäkring täcker oförutsedda händelser (jag ska också jobba), men inte rutinkontroller osv.

    Vad kostar det om man inte är försäkrad? Och vart ska jag vända mig någonstans, vilket sjukhus osv?
    Vi kommer bo på Manhattan, upper west.

    Vore otroligt tacksam för all hjälp jag kan få!

    Tack på förhand!

    /C

  • really

    Hej,
    tack för svar!

    Först, ang. flygningen - ja det konstiga är att jag får flyga med SAS till vecka 36. Så det var jag glad och nöjd över först - tills jag märkte att jag inte var försäkrad då, så det går inte alls ihop. Helkasst! En riktig gråzon tydligen.
    Men försäkringen till v.32 är OK med flyg och allt tydligen.

    Har bara hittat en försäkring som täcker allt - inkl. rutinkontroller, och då måste min man bli försäkrad med just den genom sitt jobb, och att jag blir medförsäkrad. Den är dock "utlandsvistelse" och inte "tjänsteresa" vilket är vad även han får automatiskt. Men jag tror att vi kan få till det med den andra, mer heltäckande, om vi berättar mitt "tillstånd".
    Eftersom jag bara är i vecka 9 så är det ju så himla nytt, så han har inte berättat det än - vi inväntar att (förhoppningsvis) se ett foster med tickande hjärta svart på vitt på VUL i övermorgon.

    Tänkte att jag ändå skulle kolla vad det kostade privat, var det lagom mkt skulle det ju vara okej... Men 1200 varje gång går ju inte känns det som (tänk vad mkt man kan shoppa för dom pengarna).

    Roosevelt ska jag kolla upp!

    TACK alla, verkligen!! Vore skönt att få det här på plats så jag kan våga mig på att se fram emot det lite istället för att bara fundera på allt administrativt...

    ps. ni kanske tycker att det är lite kass allmänt att ge sig iväg i dom veckorna... Men jag känner lite 'now or never', och att allt går om man bestämmer sig för det...

  • really

    AHöst - vad skönt att du säger "spännande". Så känner jag också. Varför göra problem av något som bara är kul liksom... men sen får man ju se till att vara bra förberedd såklart, så man inte sätter sig själv i en onödigt utsatt situation.
    Vore jätteschysst om du även har möjlighet att kolla med din kompis så att jag har några fler namn att testa med.

    MariaNJ - tack, jag noterar dina tips noggrannt!
    Fler frågor kan säkert dyka upp, så jag får återkomma i sånt fall.

  • really

    Hej, sticker in huvet och uppdaterar lite bara...

    För några veckor sedan frågade jag om BM i New York, och fick många svar från er. Roosevelt kändes nära Upper west där vi ska bo, och ett tips var Kathryn Rutenberg.
    Har ringt henne nu, och det var inga problem att bli inskriven där. Detta trots att ingen försäkring täcker (dvs, min försäkring täcker allt oförutsett, men det finns inte en enda som täcker rutinkontroller - helt värdelöst..) Men iallafall, jag kommer behöva gå dit 3-4 gånger så det får funka ändå. Blir det mer så är det ju oförutsett = täcks av försäkring.
    Det kostar 265 $ per gång att gå dit utan försäkring.

    Så, tack för infon, och så kanske vi hörs om några månader.

    God jul på alla!

  • really

    julmusten: Tack för tipset, men tyvärr - har dammsugit försäkringsmarknaden och när man är gravid är det verkligen en gråzon - känns som att folk inte vill ta i en med tång typ! För att överhuvudtaget täckas av försäkring som täcker mig och barn (t.ex tidig förlossning så täcker de flesta bara mig men inte barnet!!) så måste jag få tjänstereseförsäkring, och inte ens det är särskilt bra...

  • really

    :-För att inte tala om att kunna avboka en semesterresa som inte rekommenderas av läkarna pga mina ofullständiga vaccinationer - får ej ta dessa när jag är gravid. Näe, då gäller inga avbeställningsskydd. Även fast än läkaren säger att jag inte ska åka, pga hälsorisker för mig + barnet.
    Men näe, det beror då på graviditeten enligt försäkringsbolagen (även här kollat alla typ...) och då gäller inte avbeställningsskydd. Byebye 25 000...

    Helt OT men SHIT vad jag är irriterad över detta.

Svar på tråden USA trad