Inlägg från: Påskkyckling |Visa alla inlägg
  • Påskkyckling

    USA trad

    Saargr, tack för nya tråden! Och grattis! Jag håller med om att 37 inte är någon ålder alls! Men ålderskris kan man ju få redan i 15-årsåldern. Jag vill minnas att jag tyckte det var jobbigt att fylla 22, haha! Det tyckte jag var så himla gammalt och att jag "inte hade gjort tillräckligt mycket" för min ålder. Ja, vilka problem man hade...

    Hedda, vilka fina tomtenissar!

    Här sitter vi och väntar på den stora snöstormen som ska komma. Bilarna är i garaget och vi har äntligen plockat undan utemöblerna. Nu ska jag springa ut och sprida ut löv i trädgården som "winter mulch" i sista sekund. Jaha, och nu ser jag att det har börjat snöa!

  • Påskkyckling

    Really, jag skulle nog säga att du behöver en försäkring som täcker mer än bara oförutsedda händelser. Annars kommer det att bli otroligt dyrt. Kan du förhandla med din eller din mans arbetsgivare om att få en mer heltäckande försäkring? Annars kanske det finns någon svensk privat försäkring ni kan teckna?

  • Påskkyckling

    Really, jag tror att det går alldeles utmärkt att vara gravid när man är tillfälligt bosatt utomlands! Det kommer ju att bli jättespännande för er! Bara man har en bra försäkring, just när det är USA man ska vistas i. Du kommer säkert bli jättenöjd med vården.

  • Påskkyckling

    Här blir det i år kombinationen julgran och bebis som plötsligt kan förflytta sig med enorm fart... Än så länge inget regelrätt krypande, men det här ålandet börjar bli väldigt effektivt. Och alla grejer på de nedersta hyllorna hamnar på golvet/i munnen med jämna mellanrum. Så det här med julgran ska bli intressant.

  • Påskkyckling

    Ahöst, nja, Finn är ofta gnälligare när jag inte är inom synhåll. När han är med pappa och jag är i ett annat rum så kan det vara väldigt gnälligt. Ibland är det jätteroligt att vara med pappa, men när han är trött eller behöver tröst så är det morsan som gäller.

  • Påskkyckling

    Välkommen tillbaka Kitty!

    Mealla, tivo är underbart. Så himla skönt att kunna spola förbi reklamen och att kunna pausa när som helst. Och att alltid ha en massa avsnitt av de idiotiska favoritprogrammen. Underbart.

  • Påskkyckling

    Ahöst, alltså jag tror att arvsynden har varit en del av den lutherska läran också, men jag tror inte att många präster i svenska kyrkan idag ser spädbarnsdop som ett sätt att "rena" bebisen. Snarare att vi är alla syndiga ("fattig, syndig människa") och att vi kan bli förlåtna för våra synder genom tron. Tanken bakom spädbarnsdop tror jag är att kyrkan välkomnar bebisen och att det liksom är gud som tar första steget. Sedan bestämmer barnet genom konfirmationen om han/hon vill bekräfta dopet eller inte.

  • Påskkyckling

    Och vad gäller den mer världsliga biten: Man kan spela in på två kanaler samtidigt på tivon, men inte på den enklaste sorten. Vi skaffade först den billigaste, men bytte sedan till en där man kan spela in från två kanaler samtidigt eller spela in på en kanal och titta på en annan.

  • Påskkyckling

    Apropå julgran, alltså 15 dollar musten, det tycker jag låter helt otroligt! Jag har för mig att vi betalade över 80 dollar förra året. Och det var väl en normalstor gran. Hmm... Det var en gran från lilla trädgårdsaffären här i området. Vi kanske borde gå någon annanstans i år! Men jag har dille på det här med att jag vill stötta lokala affärer. Jag såg billiga granar utanför Home Depot, men hur kul känns det? Vad har ni för olika granar allihopa förresten? Jag tror den vi köpte förra året var en som skulle barra mindre än andra, men jag minns inte vad det var för sort. Och vissa doftar ju mer och allt vad det är. Vi är sena med julgranen i år (vi brukar vara amerikanskt tidiga med att skaffa granen, men sedan har jag svårt att göra mig av med granen före nyår som många gör här, utan vill helst ha den till tjugondag knut, så vår gran brukar få hänga med väldigt länge! Inte ända till tjugondag knut dock, då skulle den nog bara vara några kala grenar utan ett enda barr...) Nu håller vi på och möblerar om i vardagsrummet eftersom vår källare äntligen är färdigrenoverad, och vi tänkte vänta med granen tills det inte är totalt kaos i huset. Men ärligt talat fattar jag inte hur det ska gå att ha Finn och granen i samma rum. Han ålar så himla snabbt nuförtiden och älskar att dra ner saker...

  • Påskkyckling

    Ahöst, vad jag förstår så handlar den här rekommendationen att barnet ska sova i föräldrarnas rum de första sex månaderna inte bara om att man ska höra barnet utan också om att barnet ska höra föräldrarna. Att om barnet hör föräldrarna andas så hjälper det barnets andning. Jag vet inte om det handlar om att risken för andningsuppehåll minskar eller om det hjälper barnet att sätta igång att andas vid andningsuppehåll.

    Här är vi numera en samsovande familj, efter att ha hållit på och strulat och försökt få honom att sova i spjälsäng och inte amma och allt det där. Och vi sover alla mycket bättre helt klart. Men det är ju olika för olika barn och olika föräldrar vad som ger flest antal sovtimmar tror jag. I vårt fall var det samsovning. Men jag tror absolut att man ska göra precis vad som helst för att alla ska få sova så mycket som möjligt. Jag vet hur det är att ha ständig sömnbrist och det är inte kul. Man funkar liksom bara delvis, och det är svårt att riktigt engagera sig i någonting. Inte bra när man ska vara mamma.

Svar på tråden USA trad