Inlägg från: HeddaBigBum |Visa alla inlägg
  • HeddaBigBum

    USA trad

    Mealla skrev 2007-12-15 13:51:22 följande:
    Hedda, det ar Murphy's Law. 
    Ja, det är nog precis vad det är...
    eller... någon som läst "the Secret"? Jag attraherar nog genom mina tankar barnens pigga morgonhumör på helgerna. Jag tänker bara på hur %/#"&:+* tidigt de kommer vakna... Samma under veckorna, fast åt andra hållet. Då känner jag mig stressad över att vi inte kommer hinna till dagis och jobbet i tid och det enda jag tänker är att "nu kommer säkert ungarna sova till 9 bara för att vi måste skynda oss"...
    Fundersam
    Life is what we make of it. Always has been, always will be.
  • HeddaBigBum

    Sweden:
    Grattis!!! Ska bli spännande att se om de är enäggs eller tvåäggs (om det nu kommer framgå ).

    Här har det varit pepparkaksbak och granpåklädning ikväll. En kompis kom hit och hjälpte oss och det var himla trevligt. Luke ville dessutom att vi skulle dansa kring granen, för det gör ju Tommy & Annika. Jag kan inte minnas något avsnitt där de dansar kring granen, men Luke har ju stenkoll på Pippi & co., så då gör de väl det!

    En liiiten gran med torftigt julpynt... *haha* Det känns inte som någon idé att köpa massa nytt krafs när vi kommer flytta innan nästa jul i alla fall. Det viktiga är ju att Tomten vet var han ska lägga julkapparna! Räcka ut tungan

    Alexandra och Luke som bakar, Alexis käkar deg... Hon satt och skrek "meeer" hela tiden.


    Life is what we make of it. Always has been, always will be.
  • HeddaBigBum

    Hjartesjalen:
    Jag håller alla tummar och tår för en växande knodd till våren!!!

    På tal om julgransfot så är den på bilden från USA. Den är ASTUNG och håller verkligen granen på plats. Inte kanske den snyggaste foten på planeten, men den ska väl täckas av julklappar har jag hört!

    Idag har vi varit hos tandläkaren med Luke och konstaterat att förra veckans vurpa i köksbordet resulterade i en lös framtand.
    Egentligen är det helt otroligt att han har några tänder kvar, med tanke på hur klättrig och våghalsig han är och alltid har varit. Han har ju ramlat och slagit sig (oftast med blooood) ett antal gånger om man säger så... Att han inte brutit några ben än är rena rama undret.
    Tandläkaren trodde inte att den permanenta tanden tagit skada, men det får vi reda på om ett antal år...
    Luke var i alla fall suuuuperduktig och gapade fint och satt still så snällt så. När tandläkaren och jag pratade lite efteråt lyckades Luke hitta leksaksgömman i rummet bredvid. Han valde ut en liten plastbåt, som han fick ta med till dagis för att visa.


    Life is what we make of it. Always has been, always will be.
  • HeddaBigBum
    Bergtora Bark skrev 2007-12-20 21:00:28 följande:
    Hur stor ar normalt for en 4 manaders tjej? Min ar 18 lbs redan, och inte tjock alls men ser mer ut som hon vore 6 manader [langden]. Hennes far ar 2 m o 7 cm , sa ar val darfor. Men trodde inte bebisar i 4 manaders alder bar 12 manaders klader redan!
    Mina barn vägde runt 19lbs vid 1 års-kontrollen... Men dottern gick inte upp mycket i vikt mellan 6 mån- 12 mån. Hon var verkligen som en BOLL som bebis! Här är hon vid 4 mån:
    CIMG1765.jpg Now, why do they stick me at the dining table without feeding me?? picture by HeddaBigBum

    och här är hon 1 år:
    CIMG2055.jpg I made it up here all by myself! picture by HeddaBigBum

    Det jämnar ut sig förr eller senare! Å andra sidan har vi inga 2-metersmnänniskor i vår släkt... aldrig någonsin i familjernas historia!
    Life is what we make of it. Always has been, always will be.
  • HeddaBigBum

    oj vad konstig det blev... är det konstigt på er skärmn också?


    Life is what we make of it. Always has been, always will be.
  • HeddaBigBum

    Nu
    har
    jag
    "screwat
    upp"
    hela
    tråden!


    Jag
    några
    tomma
    inlägg
    för
    att
    rätta
    till...

    Hoppas
    det
    inte
    bara
    är
    min
    skärm
    som
    ser
    konstig
    ut...

    ha ha

    ja
    ja,
    ni
    får
    väl
    tycka
    jag
    är
    knäpp
    bara!


    Life is what we make of it. Always has been, always will be.
  • HeddaBigBum
    julmusten skrev 2007-12-20 23:16:08 följande:
    Men gulle sa sot hon ar Hedda. Sandar ar ju Ella med ju!!Nu sa star Ella och grater utanfor toaletten. Det hemskaste som finns ar nar nagon gar dit och stanger dorren tycker hon. Hon ar toalettvaktare helt enkelt.
    Åh, vi har preciiis motsatta "problem". Här får inga dörrar vara öppna! Alexis är så noga med att stänga alla dörrar att jag nästan blir lite orolig... Jag jobbar på en särskola med en del barn med autism och de har ju vissa beteenden och är noga med vissa grejer...
    Nä'rå, men det blir ganska irriterande. Numera hänger det en handduk över toadörren uppe, så jag kan duscha utan att bli instängd. För saken är ju den att hon inte kan öppna dem sen igen. Och står jag då i duschen, då blir det bara struligt.
    Men jäklar vad arg hon är för den där handduken. Skitarg...
    (andra dörrar är hakade på plats, eller utsmyckade med skumgummiklossar) Så tjusigt, så...
    Life is what we make of it. Always has been, always will be.
  • HeddaBigBum
     God Jul allihopa!  

    Nu har vi tagit oss ner till Småland och det ska bli skönt att få bli ompysslade och äta upp oss lite... ha ha... som om det behövs... not!
    Mitt nyårslöfte får nog bli att dricka mer vatten! Usch, det är jag dålig på. Jag måste tänka på att jag ska dricka mer vatten än jag gör... 
    Life is what we make of it. Always has been, always will be.
  • HeddaBigBum
    sweedy skrev 2007-12-24 20:51:27 följande:
    God Jul alla önskar jag och mina tvillingar som föddes förra veckan.
    STORT dubbelgrattis!!!
    Den här julen lär ni knappast glömma!

    Här i Sverige börjar julafton dra sig mot sitt slut. Jag hade ganska bestämt sagt att det inte flick bli för mycket julklappar.
    Luke fick en spidermangubbe, spidermandräkt, böcker och en apa (hand puppet).
    Alexis fick en ryggsäck, böcker, film och en pippi-docka.
    Alexis är inte sådär fokuserad på någon speciell grej, men Luke blev galet glad åt sina Spidermangrejer och apan ska vi inte tala om. Om den låg för sig själv var den inte så intressant, men så fort någon hade den på handen... GUD vad han pratade och fantiserade med den. Man behövde inte direkt svara, bara man viftade lite med armarna ibland, så var han nöjd. Han höll på i 3-4h!

    Alexis vägrade sova middag idag (det slutade med att hon somnade i julbordet), så hon var lite gnällig på fömiddagen. Då brukar jag hota med att jag ska sälja henne på blocket. Men det kanske inte är så smart...
    Lite senare sa Luke:
    -Mamma, sen blir jag gammal och då kommer jag dö. Då kan du köpa en ny pojke.
    -Jag vill inte köpa en ny pojke! Jag vill ju bara ha dig! Jag tror att du kommer bli jättegammal!
    -Nähä! Det tror inte jag!
    Fundersam

    När vi kommer hem till Stockholm ska vi öppna julklapparna från oss och de från USA. Sen dröjer det några dagar, sen fyller Luke år... Jeez... Penga mun
    Life is what we make of it. Always has been, always will be.
  • HeddaBigBum

    Jag har en amerikansk man och fött 2 barn i Sverige. Jag kommer inte ihåg exakt vilka papper eller dokument som behövdes fyllas i, men det var inga problem. Vi bor i Stockholm, så vi åkte till ambassaden (tror vi hade tid). Jag vet inte om man MÅSTE åka dit, om man bor långt från Stockholm... Men det var absolut inga frågetecken eller problem runt själv godkännandet av medborgarskap.


    Life is what we make of it. Always has been, always will be.
Svar på tråden USA trad