• Auris

    Sims2 nr 11

    Aha. Ny tråd. Skriver in mig.

  • Auris

    Vårkänslor skrev 2007-12-05 12:00:00 följande:


    Det va ju smart! Hehe.. Får göra så nästa gång.. Åh det är såå jobbigt! Jag har ju över 1000 filer..Jobbigt att gå igenom en efter en =P
    Är det ett nytt problem sedan du laddat hem något? Öppna i så fall mappen, välj Visa -> ordan ikoner efter -> senast ändrad
    Sedan lyfter du ut alla filer som har datum som stämmer med när problemet uppstod. De gamla kan vara kvar. Förhoppningsvis är problemet borta då och du behöver bara testa igenom de nya filerna genom att lyfta in dem lite i taget.

    När jag testar igenom en mapp brukar jag dela den i tre delar, lyfta in en i taget för att se vilken tredjedel som buggar. Sedan delar jag den mappen i tre osv. Lycka till!
  • Auris

    Vårkänslor skrev 2007-12-05 21:08:46 följande:


    Problemet är ju att jag fick det där problemet förut.. Så höll ja på o fixa jätte länge men hittade aldrig rätt fil.. Så jag tog bort alla och började och ladda ner allt nytt.. Allt på samma dag nästan så det kan ju vara vilken som hällst! hehe
    OK. Då är inte datumet någon hjälp. Ett annat tips är att använda clean installer för att se vilka filer som är hack eftersom de har större risk att ge problem. Om inte det heller ger något så får du köra tredjedelsmetoden. Tänk bara på att du kan ha flera filer som ställer till problem. När jag bytte expansions (datorn klarar inte alla samtidigt) var det tre! filer som ställde till med problem trots att de funkat förut.
  • Auris

    GAh. Jag har försökt spela arbetsliv men det kom aldrig mer än 2 kunder åt gången. Nu har jag kommit på att det beror på min nedrans segdator. Jag måste skriva in intprop maxnumofvisitingsims 8 varje gång jag spelar för att det ska kunna komma fler, annars begränsar datorn tydligen maxantalet besökare även på min affär. Samma sak när jag besöker allmänna tomter. Hur kul är det med bara 2 andra besökare?

    Nu ska jag försöka se om jag kan lägga in det fusket i uppstarten. Någon som vet hur man gör? Jag har sett det nånstans men minns inte var. Ska leta runt.

  • Auris

    4barns mamma skrev 2007-12-10 23:19:45 följande:


    Jag får snart hjärnsmälta.. jag har alla exp i min dator... och BV är det sista som installerats.. jag har alla årstiderna som kommer och går men jag får aldrig någon snö på vintern.. Är det så att jag måste flippa om och installera om Året runt i gen för att få snön igen?
    Har du använt vädermaskinen? Om du tex har ställt in den på vackert väder så kommer ingen snö.

    Om det inte är det så testa att plocka bort downloadsmappen se om du kan få det att snöa. Kan ju vara någon dl som inte funkar med BV och då buggar årstiderna.

    Du kan också testa att öppna ett annat neighbourhood för att se om det snöar på vintern där. I så fall borde det vara någon inställning.
  • Auris

    medea08 skrev 2007-12-16 19:13:31 följande:


    Hur många expansioner/prylpaket har ni installerade? Jag tycker att mitt spel går segt, och funderar på om det beror på att jag kör för många exp samtidigt...
    Jag hade alla exp utom jorden runt och arbetsliv installerade ett tag. Det funkade ett tag men sedan började jag få problem dels med att den var långsam att starta upp och dels med att spelet ibland hängde sig. Då avinstallerade jag alltihop och nu spelar jag med bara 1-2 exp installerade åt gången. Det funkar mycket bättre. Den största skilnaden jag märkte när jag ominstallerade är tiden det tar att adda programmet.

    Jag har en lite äldre dator som i och för sig har rätt så mycket minne men som bara har 512mb ram och 1.21 gHz processor.

    Det första man ska kolla upp och eventuellt byta ut om spelet går segt är dock grafikkortet. Innan jag bytte grafikkort kunde jag knappt spela bas-spelet utan expansions.
  • Auris

    Vårkänslor: Steg 1 - Töm downloadsmappen och testa om det hjälper. - Lyft ut ALLA downloads (även de du inte tror det kan vara) och starta om spelet för att se om buggen försvinner.
    Steg 2 - (vänta ett tag så ska jag slå upp på sims2 wiki och se vad steg 2 är)

Svar på tråden Sims2 nr 11