Inlägg från: Skogskantarellen |Visa alla inlägg
  • Skogskantarellen

    Ashermans syndrom hur många har/har haft syndromet?

    Centurion skrev 2007-12-18 20:18:39 följande:

    Magis: Joda jag har redan gjort 3 hysteroskopier efter traumat som sabbade min livmoder. Ska göra nr 4 i januari men de har upptäckt att livmodern även är deformerad på utsidan så jag hoppas att det är möjligt att lösa dom också.


    Vilken klinik på Östermalm hjälpte dig? Skicka gärna pm. Tack fina!
  • Skogskantarellen

    Jag fick nyligen diagnosen. Hur har det gått för er med diagnosen att försöka blir gravida? Har ni behandlats i Sverige? Hur har behandlingen sett ut?

  • Skogskantarellen
    magis skrev 2007-12-18 13:09:28 följande:

    Centurion,

    Det är väldigt ovanligt med Ashermans men jag har haft det.

    Jag genomgick två skrapningar ganska tätt under 2006 (pga missed abortion) och efter den 2:a skrapningen fick jag aldrig min mens tillbaka. Efter ca 5-6 månader blev jag väldigt misstänksam och läste om Ashermans på nätet, beskrivningen stämde precis på mig. Min gyn läkare tjatade bara om att jag inte hade ordentlig ägglossning och föreskrev klomifen. Jag visste att jag hade ÄL och sa det men han lyssnade aldrig på det örat.

    Efter ett helt år utan mens (men med jättemycket mensvärk varje månad) gick jag till en privat läkare på östermalm. Efter 15 min hos honom hade jag diagnosen och en remiss till hysteroskopi.

    Jag genomgick hysteroskopi för Ashermans i Oktober i år, kirurgen öppnade upp min cervix som var helt igenväxt och tog bort trådliknande sammanväxningar i nedre delen av livmoderskaviteten. Drygt två veckor efter operationen återfick jag normal menstruation - min första blödning på över 16 månader!

    Har du fått ngn tid för hysteroskopi Centurion?


    Har du lyckats bli gravid efteråt? Också fått diagnosen pch sammanväxningar i cervixområdet.
  • Skogskantarellen
    magis skrev 2007-12-19 12:02:11 följande:

    Centurion,

    Traumat? Var det akut snitt eller? Du behöver inte svara om du inte vill.

    Vid min (första) hyteroskopi i Oktober fann kirurgen (förutom sammanväxningarna som han tog bort) att jag har en mycket liten och avvikande livmoder. den är formad som ett litet rör som inte expanderar. Jag har också blivit remitterad för vidare hysteroskopi och laparaskopi (för att se utsidan på livmodern) men har inte hunnit göra den dubbla operationen ännu, har nämligen blivit gravid nu första cykeln efter ashermansoperationen. Utsikterna är inte goda.


    Hur har det gått med din graviditet?
Svar på tråden Ashermans syndrom hur många har/har haft syndromet?