• Lottis Pottis

    "klister" till pepparkakshuset

    Vad e bäst att "klistra" ihop pepparkaks huset med?
    Tips?

    =)

  • Svar på tråden "klister" till pepparkakshuset
  • Carro W

    Limpistol


    Kaffe, cigg och lite skvaller
  • marsipan tomte

    Smält socker... ta inte lim för det provade vi ett år och de var ingen höjdare kan jag säga

  • jummie

    Ska du äta det sen så får du smälta socker...annars limpistol

  • SIN74

    Ska du äta huset kan du använda smält socker. Smält i stekpanna så det är lätt att doppa delarna däri. VARMT!!!
    Annars är en limpistol det allra smidigaste.

  • Carro W
    marsipan tomte skrev 2007-12-13 12:49:05 följande:
    Smält socker... ta inte lim för det provade vi ett år och de var ingen höjdare kan jag säga
    Det är ju skitbra med limpistol fast inte om man ska äta det...
    Kaffe, cigg och lite skvaller
  • raspberryrevolution

    sen är smältsocker, men det är ganska kladdigt och framförallt varmt som sjutton

  • Henrik31

    Eller så sätter du reglar på insidan, och skruvar ihop det.

  • Trolltoka

    när jag gjorde förut tyckte jag kristyr funkade bäst och blev snyggast. har man inte tänkt att äta upp det sen så går det att ta lim. funkar ju även med smält socker, men inte lika bra, men är godast. annars kan man ju smaksätta kristyren med pepparmintsolja och även färga med karamellfärg om man vill


    (¯`°?.ღ.?:*¨¨*:?.♥.?:*¨¨*:?. Novah 13/3-07.?:*¨¨*:?.♥.?:*¨¨*:?.ღ.?°´¯)
  • singstar76

    Sämst är iallafall kristyr..om man inte vill stå och hålla i husdelarna i en vecka innan de fastnar ihop (och ändå riskerar man att det pajar ihop då det är helt värdelöst....)

    Jag röstar på smält socker oavsett om man ska äta eller ej..

  • AnneSophie

    Jag "skapade" (ha ha) ett pepparkakshus igår och var lite nervös för det här med att smälta socker. Alla sa att det var jättesvårt att få till det men, tja, det gick faktiskt bra.
    Man ska ha lugn och ro och INGA barn i närheten (för det blir varmt) men är man bara lite metodisk så funkar smält socker skitbra. Fäster snabbt (medans kristyr tar tid, tycker jag).


    ?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:? Utåtriktad Planläggande Konkret Tänkare ?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:?.
  • Lottis Pottis

    marsipan tomte : nä limkanske inte e så lämpligt om man nu skulle vilja äta upp det sen =)så de får nog bli en test me smällt socker..tack =)

  • SilentStar

    jag använder alltid glasyr...smält socker är skitsvårt att hantera och blir sjukt varmt, plus att det bränns lätt om man är oförsiktig och då luktar det pekka :P


    Lottentotten skrev 2007-12-13 12:48:16 följande:
    Vad e bäst att "klistra" ihop pepparkaks huset med?Tips? =)
  • Sotardotter

    Smält socker som man sedan döljer med kristyr.

Svar på tråden "klister" till pepparkakshuset