Fläskfilerecept/kycklingfilé?
Här kommer mitt favoritrecept
Kokoskyckling från Kenya
4 portioner
1 färsk kyckling, själv brukar jag använda 4 st kycklingfileér, eller fler beroende på hur mycket gästerna äter.
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
2 msk olja
1/2 tsk mald ingefära
1 tsk curry
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 tsk rivet citronskal
1 msk tomatpure
2 dl kokosmjölk (brukar använda mera då jag gillar sås)
2 msk hackad persilja, brukar använda den frysta.
Dela kyklingen i portionsbitar. Skala och hacka lök och vitlök. Dela pepparn längs med, skrapa ur kärnorna ocgh skär den i tunna strimlor.
Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i löksorterna, peppar ingefära, curry salt och strösocker. Rör om och låt allt fräsa i cirka emn minut.
Bryn kycklingbitarna runt om och lägg i dem i grytan. Tillsätt citronskal, tomatpure och kokosmjölk.
Lägg på lock och efterstek kycklingen i cirka 25 minuter. Rör ner persiljan.
Servera med ris