Inlägg från: Ekorrfamiljen |Visa alla inlägg
  • Ekorrfamiljen

    Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?

    Jag har inte fått diagnos, har varit hos flera läkare som säger att de inte hittar några fel på mig, men jag har ont i de flesta leder till och från. Dessutom har min kompis kollat triggerpunkterna och jag reagerade då på de flesta.

    Till slut har jag börjat tro att det är psykiskt. Whatever!! Ont gör det och det är svårt att veta vad jag ska göra för att det ska gå över. Någon som har bra smärtlindringsråd??


    Carpe Daim - Fånga Degen
  • Ekorrfamiljen

    Tack för era välkomnanden! Det värmer!

    Idag mår jag riktigt bra (för att vara jag). Ont i handleder, axlar och nacke men så har jag varit "dum" och hjälpt en kompis att flytta, packa upp porslin och skruva ihop lite möbler med. Som tur är har hon också värk i lederna och vet hur det kan vara, så hon blir inte arg om man råkar tappa lite porslin eller så.. Generad

    Jag är arbetssökande, men måste snart ta vad jobb som finns, eftersom jag inte orkar "bråka" med läkare om sjukskrivning eller utredning just nu. Jag är undersköterska men har vidareutbildat mig till socionom då usk-yrket slet för mycket på kroppen, men nu är det visst svårt att få soc-jobb.

    Nåväl, resten av energin går åt till att umgås med familjen och kompisar.

    God fortsättning!


    Carpe Daim - Fånga Degen
  • Ekorrfamiljen

    Tack TuvaLi!

    Det du skriver kunde lika gärna ha varit skrivet av mig. Förstår oron. Jag vill jobba, men vet inte om jag kommer att orka. Vet inte heller vad som orsakar mina smärtor, är det bara psyket som spökar och vad kan man isf göra åt det? *kram*


    Carpe Daim - Fånga Degen
  • Ekorrfamiljen

    Så glad att jag hittade hit.. Nu måste jag fråga:

    Ni som levt länge med smärta och förmodligen liksom jag har vant er.. Har ni provat alternativa metoder, massage, akupunktur, varma stenar, kalla bad, specialkost osv. osv. för att se om det hjälper? Har ni några tips?

    Idag har jag "bara" ont i armar, axlar, handleder och bäcken.. ja, lite i ryggslutet med, men det är ju som det brukar.

    Må så väl ni kan!


    Carpe Daim - Fånga Degen
  • Ekorrfamiljen

    Ja, jag har ju märkt att kyla gör värken (framförallt i småleder som fingrar och handleder) mycket värre. Vantar och varma kläder är ett måste nu.

    Dessutom sover jag i joggingdress och raggsockor eftersom jag är så himla frusen av mig. Trodde förut att det kunde vara sköldkörteln, men proverna var bara en liten aning avvikande från normalvärdet så min husläkare ville inte gå vidare med det.

    Konstant trötthet är en annan del av mitt problem. Det blev faktiskt bättre efter att yngsta barnet (nu 20 månader) föddes. Hoppas att det håller i sig.

    Nej, filmdags i soffan med familjen. *kram*


    Carpe Daim - Fånga Degen
  • Ekorrfamiljen

    Hmm, alla sätt är bra utom de dåliga. Försvarets underställ låter varmt och gosigt. Jag har som sagt t-shirt, joggingbyxor, sweatshirt, strumpor, trosor, behå, raggsockor och ett varmt och skönt täcke. Ändå kan jag frysa medan min man ligger bredvid i bara kalsonger, utan täcke (!) och flämtar att det är så varmt i sovrummet! Han är go' som ser till att det är varmt för min skull i alla fall...

    Thaimassage lät inte heller helt fel. Min man läste lite om massage på nätet och nu masserar han mig (mjukt) ett par gånger i veckan. Underbart. Ja, när han inte råkar trycka för hårt nånstans förstås.

    Den där värmeterapin, var finns den tro? Ska läsa länken snart.. *funderar på om det finns här på Gotland* Går man privat eller via sjukhus? Är det dyrt?


    Carpe Daim - Fånga Degen
  • Ekorrfamiljen

    Det låter ju mest som stress/utmattningsdepression om du frågar mig. Jag är inte så insatt i vad exakt Fibromyalgi är, men det här låter i mina öron mer stressrelaterat för så blir jag när jag stressar för mycket (både mentalt och fysiskt.) Det är som att hjärnan inte har ork att ta in alla "måsten" utan stänger av och går på sparlåga istället.

    Själv har jag just vaknat efter 1,5 timmes "eftermiddagsvila". Min snälla man tyckte att jag såg trött ut och beordrade mig i säng. Ja tack!


    Carpe Daim - Fånga Degen
Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?