Janssons frestelse utan anjovis
Jag hittade ett recept på Tasteline:
Vegetarisk Jansson
4 port
8 st potatisar, skurna i smala stavar
1 gul lök, skivad
1 msk ströbröd
Gräddblandning:
3 dl grädde
1,5 krm kryddpeppar
5 st nejlikor
1/2 tsk salt
Frästa champinjoner:
3-4 st färska champinjoner, skivade
0,5 krm kanel
0,5 krm kryddpeppar
2 krm salt
1 msk flytande margarin
Gör så här:
Koka upp grädden med nejlikor, kryddpeppar och salt. Låt dra i ca 15 min, sila bort nejlikorna och lägg i den skivade löken och koka upp igen. Låt stå och dra tills champinjonerna är stekta.
Skär champinjonerna i mindre bitar och fräs dem i flytande margarin. Krydda med kryddpeppar, kanel salt.
Varva champinjoner, lök och potatis i en ugnsfast form. Häll över grädden och strö till sist över ströbröd.
Grädda i ca 1 timme och 10 min i 200 grader