• städfia

    Nyårsförrätt?????????

    Har idetorka

    Vi ska samlas ett gäng till nyår och vad ska man då hitta på till förrätt???

    Alla tips är välkomna

  • Svar på tråden Nyårsförrätt?????????
  • Upia

    En sak är säker i alla fall, huvudrätten bör vara Dubbelmarinerad oxfilé. Det är bland det godaste jag har ätit.

    www.ica.se/FrontServlet&state=recept&receptid=338688

  • Linda1976
    Förrätt: Kräftkakor

    4pers

    200 g kokta och skalade kräftstjärtar
    1 tärnat äpple
    1/2 msk hackad dill
    1/2 msk hackad gräslök
    2 tsk tomatpuré
    1 msk majonnäs
    1 - 2 äggulor
    12 sparrisar
    ströbröd att panera i
    peppar
    citron att servera till

    -
    Gör så här:
    Hacka äpple, kräftstjärtar och örter fint. Blanda med tomatpuré, majonnäs och äggulor. Peppra. Forma smeten till små plättar med hjälp av en pepparkaksform och panera i ströbrödet. Lyft i kakorna i en varm panna med smör i och ta försiktigt bort pepparkaksformen. Stek på inte alltför hög värme och vänd när de fått färg.
    Skala sparrisen och dela på mitten. Koka i lättsaltat vatten ca 4-5 min.
    Servera alltihop med citron.



    Det finns ingen mening med livet, det handlar om att hitta ett sätt att stå ut // Magnus Betnér
  • Nadjis

    Parmaknyten. Finns på arla.se Supergott. Jag serverade knytena med toast stekta i olivolja och vitlök och en sallad med ruccola.

  • Mamsingen

    Denna ska jag göra!

    Skagentårta

    Ingredienser

    12 bitar
    100 g ljust bröd utan kanter
    50 g smör

    Fyllning:
    5 ägg
    3/4 kg räkor med skal, ca 300 g skalade
    1/2 dl hackad gräslök
    1/2 dl hackad dill
    2-3 msk riven pepparrot
    1 msk senap
    1 dl Kesella
    1 dl lätt crème fraiche
    1/2 tsk salt
    1/2 krm cayennepeppar

    Garnering:
    200 g löjrom

    Gör så här
    Finfördela brödet i matberedare eller finhacka för hand. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen. Hårdkoka, skala och mosa äggen. Skala och hacka räkorna. Blanda ägg, räkor, gräslök, dill, pepparrot, senap, Kesella och lätt crème fraiche. Smaksätt med salt och cayennepeppar. Lägg fyllningen i pajformen och släta till ytan. Täck med plastfolie. Låt stelna i kylen minst 2 timmar. Bred över löjrom. Ta bort kanten på formen och lägg tårtan på ett fat. Skär i smala tårtbitar.

  • Annse71

    Vi gjorde en räkbakelse ett nyår som blev väldigt uppskattad.
    Den är lite "udda" för man skall krossa ostbågar och strö det runt bakelsens kanter. Låter kanske knasigt, men är sååå gott. Har sett en del recept där man rullar hela bakelsen i ostbågar men det tycker jag blir lite för mycket.

    Räkbakelse
    (12 bakelser)
    Förbereds dagen innan festdagen

    24 skivor formfranska
    125 g majonäs
    1/2 dl vispgrädde
    3-4 msk Kalles kaviar
    2 msk hackad dill
    2 msk hackad rödlök

    Dekoration:
    ostbågar
    250g skalade räkor
    löjrom eller svart kaviar
    dill och citron

    Gör så här:
    Ta med hjälp av ett glas ut en rundel ur varje brödskiva.
    Blanda resten av ingredienserna till en smet.
    Fördela hälften av smeten på tolv av rundlarna.
    Lägg på de övriga rundlarna som ett lock.
    Bred sedan smet ovanpå och runt sidorna.
    Täck över med plastfolie och låt stå i kylen i ett dygn.

    På festdagen
    Ta ut bakelserna ur kylen och rulla dem i finhackade ostbågar.
    Dekorera varje bakelse med 3-4 räkor, lite löjrom eller svart kaviar, en tunn skiva citron och en dillvippa

  • Linda1976

    Annse: Den är KANONGOD!! Min pappa brukar göra den då och då


    Det finns ingen mening med livet, det handlar om att hitta ett sätt att stå ut // Magnus Betnér
  • bumse2

    Gratinerad hummer eller hummersoppa är en given förrätt hos oss på nyårsafton. Det är bara såå gott!

  • Mamma till bröderna bus

    typ smörgåstårta, men portionsdelad...

    formfranska utan kanter ( 2 /pers)
    ½dl gräddfil
    ½dl majonäs
    stimlad skinka
    hackad gurka
    hackad rödlök
    hackat äpple
    lite peppar

    garnera som en smörgåstårta

    gott och enkelt
    ( har en man som inte gillar skaldjur så då blir det utan sådant )


    Felix mammas och pappas lilla prins, älskar dig!
  • Maverich

    För ett par år sedan gjorde vi en god egenkomponerad förrätt, blandade ingr. och lade upp på små tallrikar bara. Tog 5-10 min. att göra.

    Valnötter
    Soltorkade tomater
    Avocado
    Ruccolasallad
    Olivolja
    Salt och peppar

Svar på tråden Nyårsförrätt?????????