Nyårsförrätt?????????
Har idetorka
Vi ska samlas ett gäng till nyår och vad ska man då hitta på till förrätt???
Alla tips är välkomna
Har idetorka
Vi ska samlas ett gäng till nyår och vad ska man då hitta på till förrätt???
Alla tips är välkomna
www.arla.se/Default____17653.aspx
www.arla.se/Default____17653.aspx
Båda de här är jättegoda
www.baromat.se
Här finns massa gott, jag som älskar smårätter
bruscetta!
En sak är säker i alla fall, huvudrätten bör vara Dubbelmarinerad oxfilé. Det är bland det godaste jag har ätit.
www.ica.se/FrontServlet&state=recept&receptid=338688
Parmaknyten. Finns på arla.se Supergott. Jag serverade knytena med toast stekta i olivolja och vitlök och en sallad med ruccola.
Denna ska jag göra!
Skagentårta
Ingredienser
12 bitar
100 g ljust bröd utan kanter
50 g smör
Fyllning:
5 ägg
3/4 kg räkor med skal, ca 300 g skalade
1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl hackad dill
2-3 msk riven pepparrot
1 msk senap
1 dl Kesella
1 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk salt
1/2 krm cayennepeppar
Garnering:
200 g löjrom
Gör så här
Finfördela brödet i matberedare eller finhacka för hand. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen. Hårdkoka, skala och mosa äggen. Skala och hacka räkorna. Blanda ägg, räkor, gräslök, dill, pepparrot, senap, Kesella och lätt crème fraiche. Smaksätt med salt och cayennepeppar. Lägg fyllningen i pajformen och släta till ytan. Täck med plastfolie. Låt stelna i kylen minst 2 timmar. Bred över löjrom. Ta bort kanten på formen och lägg tårtan på ett fat. Skär i smala tårtbitar.
Vi gjorde en räkbakelse ett nyår som blev väldigt uppskattad.
Den är lite "udda" för man skall krossa ostbågar och strö det runt bakelsens kanter. Låter kanske knasigt, men är sååå gott. Har sett en del recept där man rullar hela bakelsen i ostbågar men det tycker jag blir lite för mycket.
Räkbakelse
(12 bakelser)
Förbereds dagen innan festdagen
24 skivor formfranska
125 g majonäs
1/2 dl vispgrädde
3-4 msk Kalles kaviar
2 msk hackad dill
2 msk hackad rödlök
Dekoration:
ostbågar
250g skalade räkor
löjrom eller svart kaviar
dill och citron
Gör så här:
Ta med hjälp av ett glas ut en rundel ur varje brödskiva.
Blanda resten av ingredienserna till en smet.
Fördela hälften av smeten på tolv av rundlarna.
Lägg på de övriga rundlarna som ett lock.
Bred sedan smet ovanpå och runt sidorna.
Täck över med plastfolie och låt stå i kylen i ett dygn.
På festdagen
Ta ut bakelserna ur kylen och rulla dem i finhackade ostbågar.
Dekorera varje bakelse med 3-4 räkor, lite löjrom eller svart kaviar, en tunn skiva citron och en dillvippa
Annse: Den är KANONGOD!! Min pappa brukar göra den då och då
Gratinerad hummer eller hummersoppa är en given förrätt hos oss på nyårsafton. Det är bara såå gott!
Tycker soppa passar som förrätt..varmt o gott..
typ smörgåstårta, men portionsdelad...
formfranska utan kanter ( 2 /pers)
½dl gräddfil
½dl majonäs
stimlad skinka
hackad gurka
hackad rödlök
hackat äpple
lite peppar
garnera som en smörgåstårta
gott och enkelt
( har en man som inte gillar skaldjur så då blir det utan sådant )
För ett par år sedan gjorde vi en god egenkomponerad förrätt, blandade ingr. och lade upp på små tallrikar bara. Tog 5-10 min. att göra.
Valnötter
Soltorkade tomater
Avocado
Ruccolasallad
Olivolja
Salt och peppar