risalamalta recept..erat bästa ?
dela med er
dela med er
Ingredienser
Portioner: 8
2 dl rundkornigt ris (grötris)
4 dl vatten
1/2 tsk salt
1 l mjölk
2 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Koka riset med vatten och salt i en gryta ca 10 min under lock.
2. Tillsätt mjölken och låt stå och svälla på svag värme ca 45 min under lock.
3. Låt gröten kallna.
4. Vispa grädden till ett fast skum, gärna med elvisp.
5. Vänd ner grädden i den kalla gröten. Smaka av med flor- och vaniljsocker.
Blanda gröt med ordentligt med grädde o vaniljsocker.
köp en korv med risgrynsgröt och ett paket vaniljvisp!
Vispa vaniljvispen och rör ner gröten - klart att servera!!! snabbt lätt och supergott
tack för hjälpen :) jag är lat får bli sista alternativet =)
ska man visspa grädden innan?
ska man visspa grädden innan?
hjälp någon?
har aldrig gjort denna efterrätt förr
IdaM , ditt recept får det bli!
Jag tycker oxå det blir för mäktigt med att blanda i vispgrädde...så vi tar oxå vaniljvisp som vi vispat...
Alltså gör en gröt o blandar i vaniljvisp+ lite mer vaniljsocker
Ok, då får de bli det andra alternativet med vaniljvisp.. Är ju inte gott när det blir för mäktigt.. då blir det vara slafs slafs!
Just det...det finns ju en del annat på julbordet som är fett oxå...typ jansson m.m
Vi har alltid frukt i, så blir det mindre mäktigt men väldigt gott =) Bananer, päron, vindruvor och äpple är kalasgott att ha i.
pneu
Det lät gott o friskt...ska prova i år